4 oktober 2015 11:00

Spexgoor, J.

Opstelling Bataven 2 (zon)

Afgelopen zondag 4 oktober heeft de Bataven 2 z`n eerste uitwedstrijd uit bij Voorwaarts Twello gewonnen.

Na een vreemde start van de wedstrijd (een dichte mist, waardoor de andere kant van het veld niet goed waarneembaar was), kwam de Bataven 2 slecht uit de startblokken. Voorwaarts begon scherper en fanatieker aan de wedstrijd wat al na 3 minuten de 1-0 opleverde. Daarna leek de Bataven steeds beter in de wedstrijd te komen. Er werd op dat moment een beter positiespel gespeeld dan Voorwaarts. Echter bleef Voorwaarts wel gevaarlijker door een goede linker buitenspeler en een goed opkomende rechtsback. We kregen daar moeilijk grip op. Nadat we meer controle kregen en ook al een goede mogelijkheid hadden gehad, was het de scheidsrechter die de aandacht opeiste. Voorwaarts kwam namelijk na een buitenspel situatie op 2-0, waar Paul (onze grens) duidelijk had geconstateerd dat er een buitenspel lucht aan het doelpunt zat. De scheidsrechter gaf verder geen krimp en keurde de goal goed. Wat volgde was een rommelige fase met een lelijke negatieve ‘situatie’. Sjors werd vanachter nagetrapt en Suroesh ging verhaal halen. Van beide kanten niet slim, maar de consequenties waren niet terecht. Echter bleef de scheidsrechter ook hier weer stoïcijns bij z`n eigen  besluit en stuurde zowel de speler van Voorwaarts als Suroesh met rood van het veld.

De rust werd vervolgens ingegaan met een 2-0 achterstand.

In de rust werden er wat omzettingen gedaan, wat in eerste instantie goed tot uiting kwam, qua veldspel. Toch moest Tim Wessels helaas het veld ruimen, wat zorgde voor een vreemde situatie.

Nadat er nog zeker 35 minuten te voetballen waren gingen we steeds verder vooruit voetballen. Voorwaarts had het daar op de één of andere manier lastig mee. Zij konden de vrije man steeds moeilijker vinden. In de `60 minuut kwamen we na een kluts (voortkomend uit een corner op 2-1) Het was Luuk Rasing die het meest attent was. Er kwam steeds meer hoop en kracht los bij de Bataven 2. Eigenlijk was het wachten op de verdiende 2-2. Voorwaarts wilde namelijk de 3-1 niet maken (door o.a. een paar goede reddingen van Brian Wouterse). Brian hield ons, net als vorige week steeds in de wedstrijd. Na 70 minuten was het eindelijk raak. Fabian Bekker (vanuit de A1) gaf een perfecte diepte bal op Sjors. Sjors bleef vervolgens koelbloedig en maakte, 1 op 1 met de keeper de 2-2. Wat volgde was een fase van vertwijfeling. Of doordrukken, of consolideren. Wij zijn de Bataven, dus wij nemen geen genoegen met het gelijke spel. Vlak voor de reguliere eindtijd kregen we dan ook loon na werken. Weer was het Sjors die diep gestuurd werd en nu een vrije trap verdiende op punt 16 aan de linkerkant van het veld. Besloten werd dat Sjors hem zelf zou nemen en dat deed hij weergaloos, De bal , die er natuurlijk nooit bij de 2e paal in mag vliegen, schoot Sjors schitterend in de verre hoek. 2-3. De eerste uitoverwinning was een feit. Al liet (wat overigens te verwachten was) de scheidsrechter nog zeker 7 minuten doorspelen.

Het doel: de eerste uitwedstrijd winnen, was bereikt!

Volgende week wacht DCS 2 thuis om 10.30u. Een nieuwe en interessante uitdaging!