27 september 2015 10:30

Scheidsrechter

Dumoulin, E.J.

Opstelling

Afgelopen zondag heeft de Bataven 2 een goede en verdiende overwinning behaald tegen Blauw Wit 2.

Daar waar het de eerste helft nog lastig voetballen was en de tegenstander gevaarlijker was, waren de rollen in de tweede helft compleet omgedraaid.

In de eerste helft was het erg zoeken. De Bataven speelde op zich niet verkeerd, maar voorin werd de bal moeizaam vastgehouden. Kansen vielen er aan weerszijden dan ook spaarzaam. Het was meer een schaakpartij. De ploeg die het slimst speelde, werd de meest gelukkige. Daarnaast hing veel af van de concentratie. Halverwege de eerste helft werd zo`n moment van onachtzaamheid ons dan ook fataal. Via de as van het vel kon een speler van Blauw Wit zo doorlopen richting onze helft. Hij dacht vervolgens niet na en lepelde de bal schitterend over Brian heen. 0-1. Op dat moment niet eens onverdiend!

Wat volgde was een fase van ‘vertrouwen’ terugkrijgen. Dat resulteerde in een aantal goede momenten voor de Bataven. Met name via de linkerkant werden we steeds goed gevaarlijk. Echter bleef de verdiende 1-1 uit. Het was zelfs Brian Wouterse die ons net voor rust in de wedstrijd hield met een schitterende redding.

In de rust werd er een keer gewisseld en werd ook van speelwijze veranderd. De bal moest voorin langer vastgehouden worden en de spitsen moesten meer ondersteuning gaan krijgen. Gelijk al na rust kreeg de Bataven 2 meer en beter grip op de wedstrijd. Blauw Wit speelde zich steeds minder goed vrij en gokte steeds meer op de lange bal. Daar waar wij in de eerste helft niet of nauwelijks uitgespeelde kansen konden creëren, werd de één na de andere aanval opgezet. Blauw Wit werd steeds meer teruggedwongen. Nadat de laatste 2 wisselspelers waren ingevallen ging de Bataven 2 helemaal los. Na iets meer dan 15 minuten in de 2e helft was het dan ook raak. Na een goed opgezette aanval via de rechterkant, kreeg Sjors de bal. Hij speelde zichzelf naar de binnenkant vrij en schoot hem vervolgens in de verre kruising binnen. 1-1. Niet veel later kwam Sjors via de linkerkant opzetten. Na een goed actie werd hij gevloerd. Echter zag de scheidsrechter daar geen penalty in.

Nadat die teleurstelling eenmaal verwerkt was, kwam Blauw Wit er nog een paar keer  gevaarlijk uit. De verdediging van de Bataven hield in die fase goed  stand. Er werd voor elke meter gevochten.

Het was wachten op de verdiende voorsprong. Die kwam er in de 77 minuut. Wéér was het Sjors die nu weer via de linkerkant zichzelf vrij speelde. Het werd een identieke goal als de eerste. 2-1. De verdiende voorsprong was behaald. Omdat er nog meer dan 10 minuten te spelen was en de voorsprong maar 1 doelpunt was, volgde er een rommelige fase. Blauw Wit probeerde wel, maar kon niet echt en wij wilde met alle macht de 3e goal binnenschieten. Die 3e goal viel dan ook 5 minuten voor tijd. De ingevallen Rick van Merm (vanuit het 4e) kreeg de bal voor zijn voeten, draaide naar binnen en schoof hem netjes in de verre hoek. De 2e overwinning was een feit!

Een goede en verdiende thuis overwinning! Een overwinning die ons op 6 punten zet. En een overwinning die nu zorgt voor een plek in het ‘linker rijtje!’

Volgende week spelen we om 11.00 uur uit tegen Voorwaarts in Twello. Weer een nieuwe en leuke uitdaging. Op naar de eerste uit overwinning!

Op stelling: Brian, Roderik, Coen v V, Tim, Raymon, Rens (`46 Sjoerd), Marijn (`60 Ron), Berend (`60 Rick van Merm), Luuk, Sjors en Marc.