De Bataven 2 verliest zijn 1e competitie wedstrijd

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

6 september 2015 10:30

Ewijk, D.J. van

Opstelling Bataven 2 (zon)

Na een redelijke voorbereiding, waarin 2 beker, -en 1 oefenwedstrijd winnend werden afgesloten, werd er vol vertrouwen uitgekeken naar de competitie.

Dat er nog veel arbeid te verrichten zou zijn, was wel zichtbaar en duidelijk, maar na de zeperd tegen Jonge Kracht staat de Bataven 2 weer helemaal met `beiden benen op de grond`.

Het begon allemaal erg hoopvol en goed, want na 3 minuten spelen zag Marijn Obdam zijn verdwaalde voorzet plotseling achter de doelman van Jonge Kracht belanden (0-1)

Hierna was het eigenlijk wachten op de 0-2, maar die viel niet. Daar waar wij de controle hadden, wist Jonge Kracht na een half uur te profiteren van een foutieve bal van onze keeper. (1-1). Niet veel later zag de scheidsrechter geen overtreding op Coen v Vorsselen, wat uiteindelijk resulteerde in de 2-1. Wat volgde was een legio mogelijkheden aan beide kanten (beiden een kans voor open doel), maar de rust werd ingegaan met een 2-1 stand.

Na rust werd de wedstrijd eigenlijk binnen 10 minuten definitief beslist. Eerst schoot Jonge Kracht er een fantastische directe vrije trap in en daarna strafte zij weer een fout in onze defensie af. (3-1 en 4-1)

Wat volgde was een fase waarin wij risico gingen nemen en Jonge Kracht het wel goed vond.

Uiteindelijk besliste een laatste invaller van Jonge Kracht de einduitslag. De verloren 1e wedstrijd was een feit!

Conclusie: wij hebben een helft redelijk mee gevoetbald, maar wanneer er bij ons een paar spelers niet ‘thuis geven’, dan wordt het voor ons moeilijk om wedstrijden winnend af te sluiten!

Zondag wacht Eerbeekse boys. Voor ons een nieuwe uitdaging, waarin we uit een ander vaatje zullen moeten gaan tappen!