Mannen zondag, 3, 3e klasse F

1 november 2015 11:30

Grisel, M.G.M.

Opstelling Bataven 3 (zon)

De spelersgroep van Bataven 3 stapte zondag de auto's in met het idee te gaan stunten op bezoek bij koploper BVC'12 in Beek. De omstandigheden waren perfect: prachtig weer, een doordacht strijdplan en een mooi sportpark. Maar niets bleek minder waar. De thuisploeg had zich voorgenomen te waken voor onderschatting en zetten de Gendtse ploeg direct onder druk. Toch resulteerde dat niet direct in grote kansen. Organisatorisch stond De Bataven goed en behoudens wat mogelijkheden bleef de schade beperkt. Tot kort voor rust, toen een buitenspeler op snelheid langs de lijn schoot en een perfecte voorzet op de inkomende spits afleverde: 1-0 uit een kopbal. Uit een buitenspelsituatie werd het even later 2-0, maar de uitstekend leidende scheidsrechter keurde dit doelpunt terecht af.

In de tweede helft kon De Bataven de goede bedoelingen, meer druk zetten en de gelijkmaker forceren, niet waarmaken. Toen daarom in relatief korte tijd de 2-0 en 3-0 vielen, was het verzet van de Gendtse ploeg gebroken. En dat mag geen schande genoemd worden. De thuisploeg was immers beter en De Bataven stelde daar een degelijke organisatie tegenover. Maar dat werd niet beloond. Vol goede moed gaat het derde zondag echter weer de strijd aan met DVC uit Didam, dan op eigen veld in Gendt (11.45). Publieke steun is zeer welkom.