Mannen zondag, 3, 3e klasse F

4 oktober 2015 11:45

Jung, H.J.

Opstelling

De Bataven 3 heeft zondagmiddag op eigen veld de overwinning op Elistha (2-5) een passend vervolg gegeven. In de derby tegen RKHVV 3 werd een 0-1 achterstand ongedaan gemaakt. Op wilskracht werd een verdiend punt gepakt.

De Bataven begon gretig aan de derby. Maar dat hadden de bezoekers zich ook voorgenomen. Daardoor ontstond voor de toeschouwers een aantrekkelijk spel, dat op en neer golfde. Slechts incidenteel kwam De Bataven of RKHVV door de defensieve muur van de tegenstander heen. Maar uiteindelijk in de eerste helft zonder resultaat: 0-0.

In de tweede helft bleef dit beeld enigszins hetzelfde, al kreeg RKHVV wel een groter overwicht. Doelman Max Wissing, die een uitstekende partij keepte, voorkwam met enkele sublieme reddingen een tegentreffer. Tot ongeveer een kwartier na rust. De aanvoerder van de Huissenaren schatte een voorzet perfect op waarde en kopte zeer knap binnen vanaf de rand van het strafschopgebied.

Maar het ontmoedigde De Bataven niet. De Gendtse ploeg zocht naarstig naar de gelijkmaker, die er krap twintig minuten later kwam. Op aangeven van Callum Retel maakte Joeri Maters namens De Bataven de gelijkmaker.

Daarna was het duidelijk dat er geen verandering in de stand meer zou optreden. En daar konden beide teams na afloop wel mee leven.