6 september 2015 11:45

Opstelling

GENDT - Na een teleurstellend seizoen van Bataven 3 wordt het dit jaar tijd om meer punten te gaan pakken. Met de komst van een nieuwe trainer en enkele nieuwe spelers is het vertrouwen gegroeid in de groep en is iedereen er klaar voor om een mooie positie te veroveren in de 3e klasse F.

door Niek Roording

De eerste bekerwedstrijd van het 3e tegen Spero 3 is geëindigd in 1-1 (wat niet slecht is voor een wedstrijd na de kermis). De tweede bekerwedstrijd tegen de 2e klasser Eldenia werd er de eerste 60 minuten (1-1) prima gevoetbald,  helaas viel na de 1-2 de organisatie uit elkaar en liep de score op. De laatste bekerwedstrijd werd helaas met 0-1 verloren van Orion.Zondag 6 september – Na dus een redelijke voorbereiding van het 3e was iedereen er klaar voor om de eerste competitiewedstrijd tegen Westervoort 3 te spelen.

Vijf minuten na het eerste fluitsignaal was het al meteen raak, Niek Roording onderschepte de bal die de verdediger niet goed onder controle kreeg en ronde een op een prima af, 1-0. De rest van de eerste helft werd er goed gevoetbald maar werden er geen grote kansen gecreëerd. Een paar minuten voor rust kreeg de spits van Westervoort een lange bal en kon zo doorlopen naar de keeper, 1-1. Nog geen 4 minuten later was het alweer raak, waar Max Wissing eerder nog een prima redding had met een vrijetrap was deze vrijetrap in de kruising onhoudbaar: 1-2.

Ondanks de tegenslag vlak voor rust kwamen de jongens positief de kleedkamer uit en gingen gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Joeri kwam een keer dichtbij met een schot maar de keeper wist de bal te pakken. Na 70 minuten was het dan zo ver, de net ingevallen Niek Verhoeven/(Kramer) wist de bal binnen te schieten na een prima opgebouwde aanval via Lex van Sommeren, Niek Verhoeven, Coen Gelsing en Niek Roording. 2-2. Enkele minuten na de gelijkmaker kreeg Niek Verhoeven weer een kans maar deze keer belande de bal op de paal. Tien minuten voor tijd kwamen we zelf nog goed weg, weer een vrijetrap van Westervoort maar ook deze belande op de paal. De laatste minuten werd er nog jacht gemaakt op de 3-2 maar de bal ging er niet meer in. Het eerste punt voor Bataven 3 is binnen.