Afgelopen zondag 16 augustus jl. heeft de Bataven 2 haar eerste wedstrijd gespeeld en gewonnen van Brakkenstein 2.

Brakkenstein 2 (zon)

1 - 4

Bataven 2 (zon)

Mannen, 2, Groep 1 61

16 augustus 2015 12:00

Leerentveld, J.

Met een groep van 15 spelers werd afgereid naar het natte Nijmegen.

De gehele wedstrijd bleef het slechte weer hetzelfde, maar daar was in het veld weinig van temerken. De Bataven 2 speelde fris, scherp en goed positievoetbal. Daar had de tegenstander hetlastig mee. In de eerste helft leidde het goede spel dan ook al vrij snel tot uitgespeelde kansen en zelfs al in de 9e minuut een doelpunt. Een ingedraaide corner van Ron Derksen, werd heel evenaangeraakt, maar ging in het doel. 0-1. Een paar minuten later kreeg de Bataven zijn enige domper te verwerken. Een snelle buitenspeler wist nu wel Tom Oppers te passeren. 1-1. Daar waar het veelal dan even tegenzit, voetbalde de Bataven alsof er niets was gebeurd en bleef het beter. Dat leverde nog wel wat kansen op, maar doelpunten niet. De rust werd van ook met 1-1 ingegaan. Na rust ging de Bataven nog weer beter en rustiger om met het balbezit, wat resulteerde in goede kansen. Brakkenstein kwam er helemaal niet meer aan te pas. Het was wachten op de verdiende 1-2. Na weer een goed opgezette aanval gaf Tim in de '59e minuut een splijtende pass op Sjors, die nu een keer niet werd afgevlagd , de keeper omspeelde en de verwachtte 1-2 binnenschoot.Daarna was het één richtingsverkeer. De Bataven maakte in de '80e minuut, door een droge knal van Gertie Rikken de 1-3 en Sjors maakte er in de slotminuten zelfs nog 1-4 van. De eerste wedstrijd was een feit en werd afgesloten met een overwinning!

Opstelling:

Tom Oppers, Raymon van Hal ('46 Marijn Obdam), Coen van Vorsselen ('46 Suroesh Jazayeri), Remco

van Deelen, Tim Wessels, Sjoerd Joosten, Rens Rensen ('60 Luuk Rasing), Gertie Rikken, Ron Derksen ('60 Jordy van Moerkerk), Sjors Venselaar, Koen van Gaal

Score verloop:

'9: 0-1: Ron Derksen

'13: 1-1: Speler Brakkenstein

'59: 1-2: Sjors Venselaar

'80: 1-3 Gertie Rikken

'89: 1-4 Sjors Venselaar

Nu op naar aanstaande donderdag. Dan speelt de Bataven 2 zijn tweede bekerwedstrijd om 19.30 uur thuis tegen RKPSC 2.

Bron: Pascal Gertsen