Bataven JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 22

16 april 2016 11:00

Dogan, M.A.

Nijmegen, 16-4-2016 – De Bataven C1 heeft vandaag weer een lastige uitwedstrijd gewonnen. In Nijmegen werd het tegen SCE 1 – 3. Door deze overwinning behaalde de C1 het mooie aantal van 50 punten en scoorde Twan het 100ste doelpunt van het seizoen. De overige doelpunten werden gescoord door Jurre en Stef.
DIO’30 werd vandaag kampioen door van Eldenia te winnen. Hiermee lijkt de tweede plaats voor de Bataven veilig gesteld.

Met een complete selectie vertrok de Bataven richting sportpark Lindenholt in Nijmegen. Vlak voor de wedstrijd moest Sem helaas afhaken met een kuitblessure. Met Joffrey en Tygo in de wissel floot scheidsrechter Dogan om 11.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Het bleek al snel dat het voor beide partijen lastig voetballen was door de combinatie van een hard en snel kunstgrasveld en een stevige wind. Het was moeilijk inschatten wat de bal ging doen. Al binnen twee minuten deed de bal wat de Bataven niet wilde. Het belandde in het verkeerde doel: 1- 0. Valse start! In Gendt eerder dit seizoen was dit ook al het geval. Uiteindelijk werd er toen met 3 -1 gewonnen. De Bataven probeerde het spel op te pakken. De leverde een aantal kansen op voor Jurre, Stef en Cas V. Uiteindelijk moest het publiek tot de 15de minuut wachten voordat eindelijk gescoord werd. Stef kwam op links door en bediende spits Jurre die 1 – 1 liet noteren. In het overige deel van de eerste helft volgde nog een aantal mooie combinaties, maar echt gevaarlijk werden beide teams niet meer.
In de tweede helft kwam Tygo voor Daan. De Bataven zette vanaf het begin aan. Stef had de 1 -  2 op de schoen en Twan raakte de onderkant van de lat. SCE kraakte maar het bleef 1 – 1. Joffrey kwam in het veld voor Cas V. SCE zakte steeds verder weg, maar het doelpunt viel maar niet. De laatste 10 minuten waren ingegaan. Veel ballen kwamen in de 16 meter van SCE, wat regelmatig scrimmages opleverde. Opeens kreeg Stef de bal voor de voeten met de rug naar het doel. Hij schoot de bal achterover richting doel en warempel de bal viel binnen: 1 – 2. Iedereen met een oranje hart haalde opgelucht adem. Het zou toch zonde zijn hier punten te verspelen. De teller van het aantal gescoorde doelpunten was hiermee op 99 gekomen. Zou de 100ste er nog in zitten vandaag. Onze jongens gingen door en 3 minuten voor tijd kwam de bal voor de voeten van Twan. Twan legde de bal goed voor zijn linker en schoot van ruim 20 meter schitterend in de verre hoek: 1 – 3. Daarmee was de wedstrijd beslist en het 100ste doelpunten een feit. Tygo volleerde net voor tijd nog een keer schitterend op de lat, maar gescoord werd er niet meer. De C1 komt hiermee met nog 2 wedstrijden te spelen op 50 punten. Menig team wordt hiermee kampioen, maar in deze klasse was helaas één ploeg toch sterker. Over twee weken spelen onze jongens om 12.30 uur de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Blauw Wit.