C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 22

9 april 2016 12:00

Scheidsrechter

Delsink, M.

Gendt, 9-4-2016 – De Bataven C1 heeft vandaag thuis tegen laagvlieger ESA een simpele 6 – 0 overwinning geboekt. De overwinning kwam tot stand zonder dat onze jongens zich daar maximaal voor hoefde in te spannen. ESA bood daarvoor te weinig tegenstand. De Bataven doelpunten werden gescoord door allemaal verschillende spelers. Cas V, Stef, Tygo, Cas R.(p), Daan en Twan.

De C1 miste vandaag Jurre. Hij was toegevoegd aan de wedstrijdselectie van de B1. Voor Jurre werd geen vervanger opgeroepen. Met 13 spelers moest de C1 het doen tegen ESA. De wedstrijd eerder dit seizoen tegen de ploeg uit Rijkerswoerd werd ternauwernood gewonnen met 4 - 2. Sem en Roan begonnen in de wissel.
In een lekker lentezonnetje floot scheidsrechter Delsink om 12.00 uur voor het begin van de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd had de Bataven al direct een overwicht zonder tot echte kansen te komen. Dat duurde tot de 10de minuut. Stef ging op links zijn directe tegenstander voorbij en zijn halfhoge voorzet werd met een volley binnen geschoten door Cas V.: 1 – 0. Altijd lekker zo’n vroege voorsprong. ESA probeerde wat uit de schulp te kruipen, maar echt gevaarlijk werden ze nog niet. De Bataven wel. Halverwege de eerste helft kwam een afgeslagen corner voor de voeten van Joffrey. Hij schoot de bal richting de linker bovenhoek. De keeper kon de bal wel tegenhouden, maar had de bal niet klem. En daar was Stef als de kippen bij en tikte 2 – 0 binnen. Aan het einde van de eerste helft kwam ESA nog een aantal keren gevaarlijk in de buurt van Gido, maar echt gevaarlijk werd het uiteindelijk niet. Na rust kwam Roan al vrij snel binnen de lijnen voor Bas. In het begin van de tweede helft hadden onze jongens het even moeilijk, omdat ESA was wisselingen had doorgevoerd. Roan greep enkele keren daadkrachtig in en wist daardoor een eventuele kans in de kiem te smoren. Ook de andere verdedigers Joffey, Cas R. en Jop moesten even aan de bak, maar wisten hun taak uitstekend uit te voeren. De Bataven kreeg weer meer grip op het spel. Met een aantal vrije trappen en corners werd de Bataven gevaarlijk. Zo ook in de 42ste minuut. Een afgeslagen corner kwam op rechts bij Cas R. terecht. Met een subtiel passje wist hij Tygo vrij te spelen. Tygo dacht niet na en schoot de bal met zijn linker munitiebeen kogelshard diagonaal in de linker bovenhoek: Pang 3 – 0. Het verzet van ESA was definitief gebroken.  Sem kwam voor Stef in het veld. Onze jongens gingen vrolijk door met aanvallen. Ty was inmiddels doorgeschoven naar de rechtsmiddenpositie.  Op snelheid omspeelde hij knap een tegenstander binnen de 16 meter, die hem vervolgens neerlegde: Penalty! Het was Cas R. die achter de bal ging staan. Hij en Jop waren de enige veldspelers die nog niet gescoord hebben dit seizoen. Cas schoot vol zelfvertrouwen de bal onder in de hoek: 4 – 0. De Bataven vond het nog niet genoeg. Sem ging er op links doorheen en zijn afgemeten voorzet werd netjes door Daan binnengetikt: 5 – 0. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Twan. Cas V. zette hem met een mooi steekpassje vrij voor de keeper en met een lage schuiver rondde hij gedecideerd af: 6 – 0. Daarmee werd voor de derde keer op rij de nul gehouden en 23x gescoord. De teller staat nu op 97 doelpunten. Met nog drie wedstrijden te gaan moet de tweede plaats haalbaar zijn. De voorsprong op Eldenia bedraagt 2 punten. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen SCE.