C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 22

19 maart 2016 11:00

Scheidsrechter

Nicolasen, B.T.W.

Heteren, 19-3-2016 – De Bataven C1 heeft vandaag uit tegen laagvlieger SDOO een plichtmatige 5 – 0 overwinning behaald. Na één helft was de score al opgelopen naar 4 – 0. De score had in de dubbele cijfers kunnen oplopen, maar de scherpte en concentratie ontbrak om dit ook te realiseren. De Bataven doelpunten werden gescoord door Tygo (2x). Cas V, Jurre en Daan.

Met 13 spelers vertrok de C1 selectie richting Heteren. Sem en Cas Rasing waren geblesseerd. Ivo van de C2 was bereid gevonden om de wedstrijdselectie compleet te maken.
De wedstrijd werd gespeeld op een splinter nieuw kunstgrasveld. Joffrey en Ivo begonnen in de wissel. Snel was duidelijk dat snel scoren belangrijk zou zijn. Na wat dreigende momenten was het in de 7de minuut raak. Daan combineerde met Jurre die de bal vanaf rechts voor het doel bracht. Na wat caramboles kwam de bal voor de voeten van Cas V, die aarzelde niet schoot in de lange hoek raak: 0 – 1. De ban leek gebroken. Nu doorzetten. Na ruim 10 minuten lag de volgende bal in het netje. Dit keer was Jurre het eindstation. SDOO probeerde wel wat, maar de achterhoede en Gido hadden een rustig dagje. Ty en Roan probeerde steeds vaker door te schuiven naar het middelveld. Na 24 minuten was het weer raak. Cas V. wist Tygo te vinden die de bal knap vrijspeelde en raak schoot: 0 – 3. De wedstrijd was al gelopen. Na ruim een half uur scoorde Tygo zijn tweede van de wedstrijd uit een corner van Cas V: 0 – 4. Dat was ook de ruststand. Nu was het zaak dat ze in de tweede helft bleven voetballen. Maar het werd steeds lastiger. SDOO trok zich nog verder terug en de ruimte werd nog kleiner. Van echt combinatievoetbal kwam het niet meer. Op aangeven van Stef pikte Daan nog zijn doelpuntje mee, maar verder dan   0 – 5 kwamen onze jongens niet.
A.s. donderdag speelt de C1 een oefenwedstrijd tegen Vitesse 014 op Papendal. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Volgende week zaterdag is er geen competitieprogramma, wel spelen onze jongens een wedstrijd uit tegen Jonge Kracht.