Bataven JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 22

5 maart 2016 13:00

Janssen, J.

Oosterhout, 5-3-2016 – De Bataven C1 heeft vandaag de lastige uitwedstrijd tegen subtopper OSC niet weten te winnen. In Oosterhout werd kansloos met 3 – 0 verloren. Daarmee kon de ploeg de druk op koploper DIO’30 niet vasthouden. DIO won wel met 8 – 0 thuis tegen ESA, waarmee de achterstand is opgelopen naar 6 punten. De overwinning was verdiend voor OSC. Ze waren niet alleen feller, maar voetbalde ook nog eens uitstekend.

Met een fitte selectie van 14 spelers vertrok de Bataven richting Oosterhout. Op sportpark Nieuw Balveren floot scheidsrechter Janssen om 13.00 uur voor het begin van de wedstrijd. Sem, Daan en Roan begonnen in de wissel. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat OSC de huid duur zou verkopen. OSC trapte gelijk op het gas. De Bataven had in de beginfase de handen vol aan het verdedigen. In de 4de minuut werd het al 1 – 0, al was dat een beetje ongelukkig. Een afgeslagen corner werd met een boogballetje richting Gido gespeeld, die de bal niet klemvast kreeg. Een OSC speler was er als de kippen bij en scoorde. De Bataven probeerde het spel op te pakken, maar daar had OSC geen zin in. Na ruim 10 minuten werd het zelfs 2 – 0 uit een corner. Het was net of onze jongens verdoofd waren. In het tweede deel van de eerste helft golfde het spel meer op en neer en kreeg de Bataven een aantal corners achter elkaar, maar dat leverde weinig op. In de tweede helft moest het toch anders! De Bataven kwam iets beter in het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant bleven de spitsen van OSC dreigend. De wedstrijd kabbelde voort. “Kom op jongens, de schouders eronder, het kan nog”, scandeerden de Gendtse toeschouwers. Roan kwam voor Cas Rasing en Daan voor Tygo. De Bataven probeerde het wel, maar in de 56ste minuut viel het doelpunt aan de andere kant. Weer was het ‘’Willian” die uit een counter knap scoorde: 3 – 0. De wedstrijd was gelopen. Sem kwam nog voor Stef. De laatste 10 minuten mocht de Bataven nog aanvallen. Jop en Cas Vermeulen konden met een mooi schot en een fraaie vrije trap de eer ook niet redden. De keeper van OSC stond zijn mannetje. Zo werd de eindstand bereikt en werd dik verdiend verloren van OSC.
De oefenwedstrijd tegen Vitesse O14 a.s. maandag 7 maart gaat op verzoek van Vitesse helaas niet door. De wedstrijd zal een andere keer alsnog gepland worden.

Opstelling: 1. Gido Heitkönig, 2. Joffrey Nusselder 3. Cas Rasing (4. Roan Coesmans ’42), 7. Ty Koenen, 5. Jop Saat, 15. Bas Woffensperger, 10. Cas Vermeulen, 8. Twan Peters, 14. Jurre Bolder, 9. Tygo Derks (13. Daan Jansen ’52), 6. Stef Scholten (11. Sem Janssen ’58)