Bataven C1 klopt DVOL met dubbele cijfers: 10 - 2

DVOL C1

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 22

20 februari 2016 12:30

Leeuwen, M. van

Gendt, 20-2-2016 – De Bataven C1 speelt vandaag haar eerste thuiswedstrijd voor de competitie in 2016. DVOL uit Lent is de tegenstander. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd soeverein met 1 – 6 gewonnen. Zou het vandaag weer zo makkelijk gaan? Onderschatting ligt op de loer! Vorige week werd door twee late treffers ternauwernood gewonnen van RKHVV.
Bij de Bataven is Roan Coesmans nog steeds afwezig vanwege een rugblessure en Daan Janssen is ziek. Verder zit Sem Janssen naar een lange afwezigheid weer bij de wedstrijdselectie en Dylan Witjes van de C2 maakt de selectie compleet.

Op een winderachtig sportpark Walburgen floot scheidsrechter van Leeuwen om 12.30 uur voor het begin van de wedstrijd. De bezoekers uit Lent hadden een redelijk aantal trouwe supporters meegenomen. Als snel bleek dat DVOL was gekomen om te voetballen. In het begin ging de wedstrijd dan ook veel op en neer. De Bataven had een licht overwicht en combineerde op het kunstgras vrij makkelijk. Na een paar leuke aanvallen was het Cas Vermeulen die in 7de minuut de ban brak. Hij soleerde door Lentse verdediging en stifte mooi raak: 1 – 0. DVOL speelde met de wind licht in de rug en wist met twee gevaarlijke aanvallers toch een aantal keer gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft betekende dit zelfs de gelijkmaker: 1 – 1. Het was zaak dat de Bataven de wedstrijd weer ging controleren. En dat gebeurde. Het centrale duo Cas R. en Ty kregen meer ruimte om op te bouwen en de backs Joffrey en Jop waren hun directe tegenstanders vaker de baas. Op het middenveld vonden Twan , Cas V. en Bas elkaar beter en konden makkelijker de spitsen Stef, Tygo en Jurre  bereiken. In de 20ste minuut volgde een aanval uit het (spreekwoordelijke) boekje waar de supporters en zeker de trainers de vingers bij af likten. Cas V. opent op links op Twan, Twan steekt de bal binnendoor op Stef en Stef legt de bal vervolgens loepzuiver voor op de inkomende Jurre: 2 – 1! Het publiek stond op de banken en de commentator was buiten zinnen. Nu doorgaan en de genade klap uitdelen. Dat leek te lukken. Nog voor rust zette Stef vanaf links voor en de keeper liet de voorzet los. De bal leek wel heet. Wie was daar als de kippen bij? Ja, ja onze spits Tygo. Hij tikte de bal binnen: 3 -1. Daarmee leek de ban definitief gebroken. Jurre en Twan uit een vrije trap waren dicht bij de 4 -1, maar op slag van rust viel het doelpunt aan de andere kant. Uit het niets viel de bal voor de voeten van een DVOL speler en die schoot de bal in het lege doel: 3 – 2. Nu zag de wereld er ineens heel anders uit.
De tweede helft startte de Bataven fel vanaf de aftrap. Het publiek dat nog aan de koffie zat in kantine, misten hierdoor een vliegensvlug doelpunt van spits Tygo. Hij scoorde op aangeven van Jurre na 11,89 seconde: 4 – 2! Vanaf dat moment was het voor de Bataven een speeltuin. De één na de andere aanval werd op de kunstgrasmat gelegd. Keeper Gido en zijn verdedigers hadden de zaakjes op orde. Binnen een kwartier brachten Jurre (2x), Tygo en Cas V. de stand op 8 – 2. Onze jongens konden doen wat ze wilden. DVOL werd compleet overlopen. Dylan kwam in het veld voor Joffrey en Sem voor Stef. Daarna was het nog niet gedaan. Invaller Sem scoorde fraai op aangeven van Twan de 9 – 2. Zouden de dubbele cijfers nog haalbaar zijn? Het publiek scandeerde 10, 10 ,10…. Enkele minuten voor tijd viel het 10de doelpunt dan toch. Cas V. was de gelukkige. Hij schoot diagonaal in de linkerhoek: 10 – 2. Dit betekende ook de eindstand. Lekkere wedstrijd jongens. Probeer deze vorm vast te houden. De volgende wedstrijd is op 5 maart a.s. tegen OSC uit. Verder spelen onze jongens op maandag 7 maart a.s. een oefenwedstrijd thuis tegen Vitesse O14. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur.

Opstelling: 1. Gido Heitkönig, 2. Joffrey Nusselder (13. Dylan Witjes), 3. Cas Rasing, 7. Ty Koenen, 5. Jop Saat, 15. Bas Woffensperger, 10. Cas Vermeulen, 8. Twan Peters, 14. Jurre Bolder, 9. Tygo Derks, 6. Stef Scholten (11. Sem Janssen).