Bataven JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 1e klasse 22

13 februari 2016 15:30

Baltus, R.

Gendt, 13-2-2016 – De Bataven C1 heeft vandaag op de valreep 3 punten weten te behalen in de derby uit tegen RKHVV. Pas in de laatste minuut wisten onze jongens de score open te breken. In blessuretijd werd het ook nog 0 – 2. Het was een zeer moeizame overwinning, maar wel terecht. De Bataven doelpunten werden gescoord door Cas Vermeulen en Teun Schaars.

Vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop en meteen een speciale. Onze jongens spelen de derby tegen de ‘’Huussense Blauwe’’ ien Huussen. De Bataven C1 staat keurig 2de met 3 punten achterstand op koploper DIO’30. RKHVV moet de resterende 10 wedstrijden alle zeilen bijzetten om niet te degraderen. Nu bezetten ze de 10de plaats, wat degradatie zou betekenen. Derby’s zijn altijd wedstrijden op zich met een bepaalde rivaliteit.
De Bataven moest proberen de lijn van de uitstekende oefenwedstrijden tegen DVV (2de divisie; 0-6, Bemmel (hoofdklasse 3-1) en Spero (hoofdklasse 3-1) door te trekken. De formatie van de trainers Kees Rasing en  Rob Delleman moesten het stellen zonder de nog niet fitte Sem Janssen, en Roan Coesmans die niet op tijd hersteld was van een rugblessure. De wedstrijdselectie werd compleet gemaakt door Tieme Brom van de D1  en Teun Schaars van de C2. Verder kwam Joffey Nusselder net voor de wedstijd terug van een welverdiende skivakantie in Oostenrijk. Hij begon op de bank.
Het aanvangstijdstip van de wedstrijd doet denken aan de Duitse Bundisliga, namelijk 15.30 uur! Alle toeschouwers waren hierdoor in de gelegenheid eerst hun zaterdagse arbeid af te ronden en daarna met de hele familie richting Sportpark De Blauwenburcht te trekken. Dit was ook zo. Het sportpark was aardig vol gelopen en de toeschouwers gingen er eens goed voor zitten.
Aanvoerder Jurre Bolder won de toss, waardoor RKHVV mocht aftrappen. Om precies 15.30 uur floot scheidsrechter Baltus voor het begin van de wedstrijd. De strijd kon beginnen!
In het begin van de wedstrijd was al vrij snel duidelijk dat RKHVV niet op de aanval ging spelen. Ze lieten de Bataven achterin met Cas R. en Ty opbouwen en trokken zich terug. Wel was RKHVV feller in duels. In de eerste helft was er heel weinig ruimte op het middenveld. Daardoor werd het rommelig en kwamen vooral de voorhoedespelers Jurre, Tygo en Stef te weinig in balbezit. Halverwege de eerste helft kwam Stef voor het eerst langs zijn directe tegenstander en wist de bal scherp voor te zetten. Jurre kwam echter bij de tweede paal een pas te kort om binnen te schieten. De Bataven bleef overwicht houden, maar moest alert zijn op de Huissense counter. Dit was bijna dodelijk. Na balverlies rond de middenlijn wist RKHVV razendsnel uit te breken. Gelukkig stond keeper Gido uitstekend op zijn post en tikte de bal uit de bovenhoek. De Bataven moest dus blijven opletten. Voor rust kregen Tygo en Twan nog kleine schietkansen, maar het bleef 0 – 0.
In de tweede helft moest er iets meer gebeuren om ‘’die Blauwe’’ op de knieën te krijgen. De Bataven begon agressiever aan de tweede helft. In de eerste minuut leverde dit gelijk een kans voor Jurre op, maar de keeper redde. Na 45 minuten spelen kreeg de Bataven pas de eerste corner! Cas V. wist de corner strak en scherp voor het doel  te brengen. Weer was het Jurre die de kans had om voor de openingstreffer te zorgen, maar hij tikte de bal naast het doel. RKHVV groef zich steeds verder in. Onze backs Jop en Bas probeerde zich steeds meer met de aanval te bemoeien. Toch leverde dit weinig kansen op. Er moest wat geforceerd worden, want bij puntverlies zou de achterstand op DIO 5 punten worden. Teun kwam voor Cas R. en Tieme voor Daan. Zou er nog een slotoffensief inzitten? Het Gendtse publiek begon zenuwachtig te worden. Het zal toch niet! De druk nam toe. De Bataven kreeg een serie corners die allemaal gevaarlijk waren, maar net verkeerd vielen. RKHVV mocht steeds meer hopen op dat puntje. De laatste minuut van de officiële speeltijd brak aan. Twan zag Stef op links diep gaan en met een vernuftig steekballetje wist hij hem te bereiken. Stef aarzelde niet schoot de bal strak voor het doel. Daar verscheen uit het niets Cas V. en schoot de bal in het dak van het doel: 0 – 1. De spelers en supporters van de Bataven werden gek van vreugde. Ze flikken het toch. Na de aftrap ging de Bataven gelijk weer in de aanval. En weer leverde dit een corner op. Het was Teun die de wedstrijd definitief besliste door de strakke bal bij de tweede paal binnen te ‘’kopneuzen’’: 0 - 2. Het was een overwinning met bloed, zweet en tranen, maar het leverde wel 3 punten op. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DVOL.

Opstelling: 1. Gido Heitkönig, 15. Bas Woffensperger, 3. Cas Rasing (4. Teun Schaars (’48)), 7. Ty Koenen, 5. Jop Saat, 7. Ty Koenen, 13. Daan Janssen (11. Tieme Brom (’58), 10. Cas Vermeulen, 8. Twan Peters, 14. Jurre Bolder (2. Joffey Nusselder (’63)), 9. Tygo Derks, 6. Stef Scholten.