Mannen zondag, 1, Hoofdklasse C

4 oktober 2015 14:00

Kaper, J.

Meppel 4 oktober 2015

10.45uur verzamelen in de omroepkamer voor de wedstrijdbespreking, we leren dat er 7 geblesseerden zijn voor de match van vandaag!

11.15uur Bus vertrekt richting Meppel.

12.45uur aankomst in Meppel op sportpark Ezinge.

14.00uur Aftrap op een zonovergoten kunstgras veld door Alcides. Publieke opkomst is nogal mager, wel zijn er trouwe supporters uit Gendt meegereisd, hulde!

De meegereisde supporters kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld, leuk omdat de Bataven vooral de eerste helft voetballend wilde spelen, daar waar de tegenstander en gastheer meestal de "botte bijl" hanteerde en het onze jongens bijna onmogelijk maakte om iets fatsoenlijks op de mat te laten zien. Toch lukte het onze jongens om voetballend de tegenstander er onder te krijgen, een eerste wapenfeit was er van Thomas Demont, echter zijn schot werd gestopt.
Hierna volgen nog een paar kleine mogelijkheden, deze gaan echter net naast of er wordt te lang door "doorgepield" waardoor de aanval vaak in schoonheid strandde.
In de 36e minuut is het dan eindelijk raak, een vrije trap wordt door Thomas scherp in de "16" gebracht, op het hoofd van Renzo, deze kopt bekeken de 0-1 binnen, tot dan zeker verdiend.

De slotfase van de eerste helft was volledig voor de Gendtse hoofdmacht, kans op kans werd om zeep geholpen, of werd knullig mee omgegaan. In de 45e minuut had Evert Römer van dichtbij tot 2x toe de bal voor het intikken, ware het niet dat de Alcides goalie tot 2x toe redding bracht. We gingen rusten met een 0-1 voorsprong, waar er wel 3 in hadden mogen/moeten liggen en waar we voor de gastheren geen enkele kans mochten noteren!

De tweede helft begon identiek aan de eerste 45 minuten, Alcides was fel (soms te) en de Bataven wilde er voetballend een leuke 2e helft van maken.
Ook de kansenregen bleef maar doorgaan, zonder dat er een goal genoteerd mocht worden. Het veldspel van de oranjemannen was heel behoorlijk, alleen ontbeerde het vandaag aan het afmaken van de kansen, opeenvolgende kansen waren er voor Römer 2x, Aarntzen 2x en Rikken 2x waarbij laatst genoemde een schot katachtig door de goalie gered zag worden en 1 kans in de slotseconde van de doellijn zag worden gered, om gek van te worden zullen we maar zeggen.

Tussen de kansen door kreeg Alcides ook welgeteld 1 kans! deze leverde echter wel de 1 - 1 op, hierbij was Wels kansloos en Alcides in de wolken.

Kort samengevat, de Bataven heeft vandaag verzuimd zichzelf de eerste driepunter te geven, heeft zichzelf tekort gedaan en Alcides was simpel gezegd de meest gelukkige!
Genoeg om over na te praten, echter staat a.s. zondag het Hollandia uit Hoorn alweer op de speelkalender, nieuwe ronde nieuwe kansen, één ding hoop ik wel, dat we dan de kansen wel benutten, dat zou verdiend zijn!