Bataven JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 19

25 april 2015 11:00

Zaterdagochtend om 11uur het topduel in de 3de klasse ESA d4 - Bataven d3

Nadat Jelmer de d4 van ons in de ochtend aan hun eerste overwinning had geholpen, konden wij 2 spelers van de d4 leasen.
Willem van Huet en Timo Vos waren bereid om met ons mee te doen omdat wij nogal krap in het personeel zaten.
Justin is na vorige week helaas voor de rest van het seizoen uitgevallen met een schouderblessure , Sem Jansen is ook al enige tijd aan de lies geblesseerd en nu kwam daar na de laatste training ook Yoep Cornelissen bij en was Siebe  van Merm helaas verhinderd.
Hussein miste de spelersbus , en daardoor hadden we maar 1 wisselspeler ter beschikking en 3 spelers met een wedstrijd in de benen.

Nadat we kleedkamer 7 kregen toegewezen  en onze kleding en tassen in de kluis hadden opgeborgen was het tijd om de wedstrijdbespreking te doen Edwin gaf de jongens de opdrachten en de te volgen strategie het gameplan, hij had er al het vertrouwen in en de mannen werden op scherp gezet.
Besloten was om eerst de kat uit de boom te kijken en daarna van de tegenstanders zwakke plekken gebruik te maken.

Teun van Heertum begon in de wissel en de aftrap volgde nadat al de spelerspassen waren gecontroleerd door de scheidsrechter.
Na een wat aftastend begin ging na een minuut of tien de beuk erin er werd gevochten voor elke meter en er volgde een spectaculaire pot voetbal met 3 uitgelezen kansen voor de Bataven maar helaas wisten onze jongens deze niet te verzilveren.
De tegenstander zetten daar een schot op de lat tegenover maar sloegen 8 minuten voor rust toe, met een counter omzeilde ze onze buitenspelval en scoren de 1-0 .
Maar onze jongens blijven lekker ballen en blijven geloven in een goed resultaat.

De scheidsrechter fluit voor rust en onze jongens gaan naar de welverdiende thee. (limonade). Het geloof in een goed resultaat is er nog steeds en de mannen worden weer op scherp gezet.

Vol vertrouwen beginnen we aan de tweede helft en zetten de tegenstander wederom onder druk ,maar het geluk is niet aan onze zijde en er gaat telkens net op het laatste moment iets mis. Een aanname van de bal die net iets te ver van de voet springt een bal die een rare stuiter maakt , wat niet zo gek is op dit belabberde veld.
De minuten verstrijken en zo ook onze krachten , de 3 die al een wedstrijd in de benen hebben , het uitblijven van de gelijkmaker en de tegenstander die steeds meer het geloof in een goed resultaat hebben en daardoor ook meer zelfvertrouwen krijgen.
Deze slaan dan wederom keihard toe 6 minuten voor tijd een schot op de lat beland de bal voor de voeten van een ESA speler die dit buitenkansje niet onbenut laat 2-0.
Dit is de genadeklap voor het team en de kopjes gaan naar beneden. Wel weten ze ESA in de slotminuten nog van scoren af te houden waardoor we met een 2-0 verlies huiswaarts gaan.

Jongens geweldig vertoonde werklust is wederom niet beloond maar Respect voor jullie !!

schrijver: Perry Rijndertse