F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 4

2 mei 2015 10:15

Bataven F1 tegen de koploper

Het is weer een mooie zaterdagmorgen. Zonnetje hoog aan de hemel, publiek met zonnebril langs de zijlijn.

Vandaag is Orion F1 vanuit Nijmegen naar het mooie Gendt gereisd. Om 10.15 is de aftrap van de wedstrijd. Orion gaat meteen in de aanval. De verdedigers Corne en Jochem moesten meteen aan de bak. Maar ook Justin mocht meteen zijn kunsten laten zien.

Na een aantal minuten volgde al snel de 0-1 en de 0-2. De spelers van Orion werden door de leiders naar voren geschreeuwd. Onze jongens werden daar waarschijnlijk ook scherper van. Twan stuurde Levi en Giovanni naar voren.

Corner van Giovanni leverde net geen goal op. Uit de volgende corner van Giovanni scoort Twan met een mooie kopbal 1-2.

Orion gaat nu weer volop in de aanval. Janco werkt een bal van hen van de achterlijn en voorkomt een corner.

Een corner van Orion wordt goed weggewerkt door de mannen van de Bataven. Weer gevaarlijk spel voor de goal van Justin en Corne en Janco moeten vol aan de bak.

Thomas wordt door Twan weggestuurd en schiet de bal net over.

Het publiek van de Bataven wordt onrustig en laat van zich horen. Ze worden opgezweept door de luidruchtige leiders van de  tegenstander. Als er nog een nieuwe stadionspeaker wordt gezocht dan kan ik zeker Erick aanbevelen en als mental coach hebben we nog een zekere Cees in de aanbieding.

Helaas mochten deze aanmoedigingen niet helpen want als snel volgde de 1-3 en de 1-4 vanuit een afstandsschot.

Maar de Bataven laat het er niet bij zitten en gaat weer in de aanval. Giovanni heeft een mooi schot, maar de keeper van Orion houdt de bal tegen.

Levi en Twan gaan ook nog een keer richting de goal van Orion, Twan knalt de bal richting goal en nog een schot van Giovanni op de paal, maar helaas missen deze doel.

Orion kan wel raakschieten 1-5. Dan klinkt het rustsignaal.

Na de rust zijn onze mannen nog steeds gemotiveerd. Levi en Sem proberen het over de flanken. Sturen Twan en Thomas naar voren, maar zonder te kunnen scoren. Orion onderschept de bal en een counter en 1-6.

Dan nog een knal op het goal van Justin, maar de bal gaat over.

Twan gaat vanaf de eigen helft op jacht naar een goal, maar speelt over naar Sem, die net naast schiet.

Corner van Orion belandt nog een keer op het dak van de goal van Justin. Dan nog een schot naast het goal van Justin. Justin heeft heel wat ballen voorbij zien komen, maar gelukkig gingen ze over en naast, in dit stadium van de wedstrijd.

Thomas stuurt Levi nog een keer weg mooi langs de zijlijn gespeeld. De jongens kregen in de gaten dat ze via de zijlijn moesten spelen, want ook Sem werd nog een keer langs de zijlijn weggestuurd. Thomas heeft nog een kans, maar schiet over.

Orion schiet wel raak 1-7 en 1-8 volgen snel achter elkaar.

Justin trapt uit, Levi geeft de bal aan Sem, die schiet over.

Dan volgt er een vrije trap voor de Bataven. Een leider van Orion voorspelde dat de vrije trap in 1x genomen zou worden. Dit kon Twan niet horen, maar hij voerde het goed uit. Goal voor de Bataven 2-8.

Ondanks deze eindstand gaan de mannen van de Bataven met een opgeheven hoofd van het veld.