Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 1e klasse 4

14 maart 2015 13:00

Frans Wierbos

(wedstrijdverslag De Bataven MB1D-Spero MB1D 14-3-2015)

Na de zonovergoten overwinning in Elst vorig week, staat vandaag de return gepland. Eric is gelukkig weer hersteld van een hardnekkige holteontsteking en Spero gebrand op eerherstel.  ‘We’ spelen op De Poelwijk, want de rest van Sportpark Walburgen is dankzij een zeer belangrijke interland vanavond vrijwel onbereikbaar voor ’t Gendts ‘klootjesvolk’. Vanwege dit hele gebeuren is de wedstrijd ook vervroegd naar 13.00 uur.

Al in de tweede minuut is het raak. Vanuit een mooie dieptepass van Joska, die de bal vanaf de andere helft heeft meegenomen, scoort Nikkie in de linkerbovenhoek. Een wel heel lekker begin van deze ‘derby’. Helaas is het weer vandaag een stuk minder dan vorige week, toen we de verrichtingen van de meiden in een zonovergoten Elst mochten volgen. De vroege goal maakt veel goed. We zijn nog niet half bijgekomen van de 1-0, als de teller in de vierde minuut al op 2-0 komt te staan. Janine wordt na een doelpoging vakkundig neergelegd in het strafschopgebied en scoort aansluitend zelf de penalty. Nog geen twee minuten later schiet Nikkie in een prachtige poging rechts….. naast.  De 3-0 wordt in de achtste minuut door Janine rustig achter de Sperokeeper ‘gelegd’.  In de negende minuut is het even druk bij de Bataafse goal. Na een hoop ‘gerommel’ in het zestienmetergebied keert de rust na een prima redding van Suzanne weer terug. In de twaalfde minuut alweer een klassegoal, een beauty van Nikkie; 4-0. “Coach, mag het al?” “Nee, doe nog maar even niet”, zegt Eric. We hebben aan een half antwoord genoeg, genieten verder en houden ons enthousiasme in. In de veertiende minuut zien we een prachtig afstandsschot op de goal van Jessy. Goed gezien hoor, maar helaas naast. In de 24e minuut is het alweer feest. Na een bijzonder mooie individuele actie van Janine ‘tikt’ Nikkie de bal wederom magistraal achter de keeper van de tegenstander; 5-0. Even later volgt een prima poging van Joska. Deze belandt in de handen van de keeper van de tegenstander. Als de bal zo nu en dan eens op de andere helft komtstaat daar een sterk opererende verdediging. Jessy, Britt, Maud, Eva en Tessy houden de boel vakkundig dicht. Door een combinatie van snelheid en ‘het lijf erin zetten’ komen maar weinig ballen in het zestienmetergebied. Sil heeft alle tijd en ruimte haar teamgenoten vanuit het veld te coachen, zoals een goed aanvoerder betaamt. In de 34e minuut belandt een vrije trap van De Bataven net naast het Sperodoel. Om vrije doorgang tot de goal te voorkomen, schiet Tessy de bal op slag van rust nog net op tijd weg. Helaas wel met een corner tot gevolg, maar deze wordt vakkundig weggewerkt.

RUST: Een eind lopen voor koffie, slalommend om de KNVB-bobo’s. Inmiddels hijst Monique zich in een felgeel hemd. Ze moet haar meidenteamteam in de steek laten, omdat de eerste genodigden al binnendruppelen en alleen genodigden met een parkeerkaart mogen de parkeerplaats betreden. Dan heb je aan Monique een goede: geen kaart, geen toegang, ook niet voor héél bekende Nederlanders!

In het begin van de tweede helft blijken er wat veranderingen doorgevoerd te zijn, zowel aan Bataafse als aan Sperokant. Invaller Anna heeft Joska’s plek in de aanval overgenomen en Spero heeft een langere keeper in de goal gezet (die boogballen van Nikki zijn dan ook fenomenaal). Er wordt van twee kanten direct druk gezet en Anna schiet meteen op doel, helaas iets te hoog. Eric blijft de groep intensief coachen en maant de meiden aan tot scherpte. Terecht, want in de 44e minuut wordt de 5-1 gescoord. Het woord van de dag is trouwens: ‘kort’ (of soms ‘korter’). Eric blijft het maar herhalen. Al in de 46e minuut wordt orde op zaken gesteld. Nikki heeft het moeilijk zat met haar directe tegenstander, maar weet toch een klein gaatje te vinden; 6-1. Anna zet in de 48e minuut stevig door en krijgt een mogelijkheid tot een schot op doel, helaas staat daar nog wel een keeper. Aansluitend een goede aanval van Spero en een heel mooie keepersbeweging van Suzanne. Ze duikt goed mee in de baan van het schot en de bal gaat…. naast.  Spero speelt in de tweede helft wel wat beter, waardoor er wat meer van onze meiden verwacht wordt. Ook Sil moet vol aan de bak. De 7-1 wordt in de 57e minuut gemaakt door……. Nikkie. De prachtige assist van Janine is zeker het vermelden waard. “Eric, mogen we al?” Nee, laten we dat nu maar niet doen, dat vindt de tegenpartij niet zo leuk.” Eric is nog niet uitgesproken of Janine scoort in de 59e minuut de 8-1. Aansluitend wordt gewisseld: Nikkie eruit, Joska erin…… In de 61e minuut belandt een zeer mooie corner van Anna bij de eerste paal. Helaas staan haar teamgenoten net iets verder weg. In de 65e minuut verlaat Janine het veld en komt Nikkie weer terug en in de 67e minuut zien we een leuke variatie op de standaard cornersituatie. Lekker blijven oefenen Nikkie en Jessy, dan kunnen jullie de tegenstander over een paar weken verrassen. In de 70e minuut zien we een fenomenale individuele actie van Nikkie. Ze wordt door TWEE Speroverdedigers dicht op de huid gezeten. De prachtige boogbal verdwijnt achter de Sperokeeper in het net. Daar helpt geen extra lengte aan. In de 76e minuut verliest Suzanne de bal na een flipperkastsituatie en een mooie redding van haar kant toch de bal uit het oog: 9-2. De wedstrijd wordt met 10-2 afgesloten via een prachtige bal van Joska, die helaas op de paal belandt. Een attente Nikkie schiet de bal toch nog in het net.”10, 10, 10….”wordt er geroepen. Houd je mond pap”, roept Tessy vanuit het veld. “Nu mag het toch, Eric? Het zijn er 10!”

Dit was trouwens de eerste volledige wedstrijd voor Kaylee. Ze heeft ontzettend hard gewerkt en goed gevoetbald. Een compliment van het hele team valt haar ten deel. Op naar de volgende……… En dan toch wel weer een verslag, hè ouders!