Harrie van Moerkerk

Opstelling

Ook Groessen 3 gaat met 4-1 over de knie.

Door: Nr.5 / 08-03-2015

Wederom had de Bataven vandaag moeite om de wedstrijd snel te beslissen. Op veld 4, beter bekend als "de Poelwijk", werd Groessen vanaf het begin onder druk gezet en dat leverde gelijk een aantal goede kansen op. Maar de Bataven was vandaag met name in de beginfase slordig in de afwerking. Na 25 minuten was het Jordan die vanaf rechts in de zestien meter werd aangespeeld en de 1-0 hard kon binnenschieten. Vlak voor rust brak Rob door de verdediging van Groessen, maar op zijn weg naar de keeper werd hij binnen het strafschopgebied gevloerd. Jordan nam plaats achter de bal om Groessen met een 2-0 achterstand de rust in te sturen, maar zijn penalty werd gestopt door de lange keeper van Groessen. Het enige wapenfeit van Groessen in de eerste helft was eigenlijk een vrije trap, die onze keeper Jürgen dwong gestrekt naar de hoek te duiken, maar waar hij de bal net naast het doel wist te tikken.

In de 2e helft kwam Groessen wat meer uit zijn schulp waardoor ze iets gevaarlijker werden. Toch was het weer Jordan die na goed doorjagen van Raimond de keeper met een lobje nogmaals wist te verschalken en alsnog de 2-0 maakte. De spanning in de wedstrijd kwam daarna toch weer even terug toen de behendige spits van Groessen, die volgens sommigen puur rechts was, het centrale duo van de Bataven wist te verassen en de bal toch ècht met links knap binnenschoot. Zo'n 20 minuten voor tijd werd de marge weer uitgebouwd door Raimond die met een kopstoot, na een strakke voorzet van Rob vanaf rechts, de bal bij de 2e paal binnenknikte. En in een snelle uitbraak van Jordan was het wederom Raimond die door goed mee te lopen de wedstrijd definitief in het slot gooide en oog in oog met de keeper de eindstand op 4-1 wist te bepalen.

Opstelling: Jürgen Schaars, Rob Hendriks, Pieter Wegh, Bryan Schmidt (45' Luuk Besselink), Kevin Opgenoort, Raimond Nuijen, Erik Wegh (40' Geoffrey Wiltink), Gwen Peters, Danny Peters (60' Barry de Vries), Jordan van Merm, Tom Elbers (85' Dave Vermeulen).

Doelpuntenmakers: Jordan van Merm 1-0 (25') en 2-0 (52'), Groessen 2-1 (60') Raimond Nuijen 3-1 (73') en 4-1 (81').