BATAVEN 4 DRIE PUNTEN RIJKER NA OVERWINNING OP ELDENIA.

Mannen zondag, 4, 4e klasse 06

9 november 2014 9:30

Meijer, A.H.M.

Opstelling

De Bataven wint in degelijke wedstrijd van verdedigend ingesteld Eldenia en loopt 2 punten in op koploper.

Door: Nr.5 / 09-11-2014

De Poelwijk was vandaag het strijdtoneel voor de wedstrijd tegen de gasten uit Elden. Een van die gasten was oud Bataven keeper Richard Vleeming (tegenwoordig omgeschoold tot spits), waarmee even bijgepraat werd voor de wedstrijd. De warming up werd op het gemak gedaan en de scheidsrechter vond het, op deze wederom zonnige zondagmorgen, ook allemaal wel best waardoor zo'n 10 minuten later dan gepland het eerste fluitsignaal over het vierde veld klonk.

Weer was er de vroege goal voor de Bataven, een vrije trap vanaf rechts werd de zestienmeter ingeslingerd, waar Danny helemaal vrij stond om de bal binnen te koppen. Gelukkig voor de Bataven was het snel 1-0 geworden, want vanaf dat moment werd het doel van Eldenia met een ware handbal opstelling verdedigd en was het aan de Bataven om met veel geduld de bal te blijven rondspelen en dat ene gaatje te vinden. Op een enkele uitval na speelde het spel zich de eerste 45 minuten dan ook voornamelijk af op de helft van Eldenia en was het op slag van rust Jorg die profiteerde van geklungel in de verdediging van Eldenia. Dit buitenkansje liet hij niet onbenut en 1 op 1 met de keeper lukte het hem (weliswaar na twee pogingen) om de keeper te passeren, waardoor we toch nog met een 2-0 voorsprong de rust ingingen.

De tweede helft ging Eldenia gelijk sneller druk zetten en kropen ze wat meer uit hun schulp, waardoor het heel even leek of de wedstrijd net als vorige week weer zou gaan kantelen. Maar deze keer wisten we ons snel onder de druk uit te voetballen en echt grote kansen waren er daarna niet meer voor de tegenstander. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Pieter was met een corner mee naar voren gekomen en kon de bal, nadat deze eerst nog werd getoucheerd door het hoofd van Rob, bij de 2e paal vanaf een paar meter binnen schuiven. De volgende uitdaging was vervolgens om achterin voor het eerst dit seizoen de nul te houden, maar deze keer was er een helpend handje van zowel de scheidsrechter als Eldenia zelf dat roet in het eten gooide. Een te hoge voorzet vanaf rechts werd door een aanvaller van Eldenia met de hand boven het hoofd tegengehouden, de bal viel vervolgens op een meter of 5 van het doel voor de voeten van een andere aanvaller die de bal met gemak kon binnentikken. Dit alles ontging de scheidsrechter volledig, waardoor de eindstand ondanks hevige protesten werd bepaald op 3-1.

Opstelling: Björn Gertsen, Raimond Nuijen (45' Kevin Opgenoort), Pieter Wegh, Bryan Schmidt, Rob Hendriks, Danny Peters, Luuk Besselink (45' Jordan van Merm), Geoffrey Wiltink (75' Luuk Besselink), Kevin Kersten, Jorg Peters, Rick van Merm.

Doelpuntenmakers: Danny Peters 1-0 (5'), Jorg Peters 2-0 (45'), Pieter Wegh 3-0 (59'), Eldenia 3-1 (85').