BATAVEN 4 WINT DERDE WEDSTRIJD OVERTUIGEND VAN MASV 3.

1 - 4

Bataven 4 (zon)

Mannen zondag, 4, 4e klasse 06

5 oktober 2014 11:30

Na vliegende start met loepzuivere hattrick komt overwinning niet meer in gevaar.

Door: Nr.5

Onder de rook van Stadion Gelredome op Sportpark Malburgen-West mocht deze zondag worden aangetreden tegen MASV 3. Door lichte personele problemen begon de Bataven met 2 gastspelers in de basis, in het doel stond Jorg Nienhaus en voor de spitspositie werd Sander Heezen aan de selectie toegevoegd. De Bataven startte evenals vorige week sterk en voordat MASV, met oud-Vitessenaar Nicky Hofs in de gelederen, goed en wel in de gaten had dat de wedstrijd was begonnen stonden ze al op een 0-1 achterstand. Het was in de 3e minuut Jorg die diep werd gestuurd en met een droge knal vanaf links diagonaal de keeper passeerde. Jorg had zijn kruit vorige week met zijn vier goals blijkbaar nog niet verschoten, want ook in de 16e en de 20e minuut was het Jorg die het netje wist te vinden en daarmee met een zuivere hattrick een 0-3 voorsprong bewerkstelligde. De wedstrijd was vanaf dat moment eigenlijk gespeeld want MASV kwam er voetballend niet echt aan te pas. De Bataven was echter slordig in het uitspelen van de kansen waardoor verzuimd werd de score verder uit te bouwen. Zoals zo vaak valt ie dan toch een keer aan de andere kant en vlak voor rust was het dan ook MASV dat toch de 1-3 wist te scoren.

Na rust probeerde MASV de spelers van de Bataven, laten we zeggen op ‘stadse wijze', uit hun spel te halen om zichzelf zo terug in de wedstrijd te krijgen. Maar gelukkig liet niemand zich de kop gek maken en viel na een kleine 25 minuten in de tweede helft alsnog de 1-4. Tom loste vanaf de linkerzijkant een schot (of was het toch een voorzet...?) die over de keeper via binnenkant paal schitterend in het doel belandde. Hiermee was het verzet gebroken, de eindstand bepaald en werd er na afloop op de klanken van Django Wagner, Vinzzent en andere TV Oranje coryfeeën nog even een biertje gedronken met de tegenstander.
Door deze overwinning klimt de Bataven in ieder geval naar de 2e plaats op de ranglijst.

Opstelling: Jorg Nienhaus, Pieter Wegh, Bryan Schmidt, Geoffrey Wiltink (60' Danny Peters), Rob Hendriks, Pascal Gertsen (45' Tom Elbers), Gwen Peters, Luuk Besselink, Kevin Kersten, Sander Heezen, Jorg Peters.

Doelpuntenmakers: Jorg Peters 0-1 (3'), 0-2 (16') en 0-3 (20'), MASV 1-3 (41'), Tom Elbers 1-4 (72') .