De Bataven strijdt om een podiumplaats (Jonge Kracht JO15-1 – De Bataven JO15-1 (2-1))

tel. 026-3251610

De Bataven kan de derde plaats zeker stellen deze avond op een bijna uitverkocht Sportpark De Rode Veste in Huissen. Winst is hiervoor noodzakelijk. De supporters zijn massaal uitgelopen voor deze wedstrijd. Uiteraard voor de jongens in het oranje maar zeker ook voor de jongens in het rood die kampioen kunnen worden. Een gelijkspel is minimaal nodig voor ze. Met vuurwerk en al worden de spelers opgewacht bij het veld.

De Bataven staat gelijk scherp op deze warme avond. Na een minuut had de nul-een op het bord kunnen staan. Yven zet Siem op scherp. De verdediger van Jonge Kracht is net op tijd. De bal gaat een paar centimeter naast de paal. Jonge Kracht schrikt even maar kent de missie. Het eerste schot van Jonge Kracht op goal is een feit. Toch was het wachten op minuut zeven voor de eerste goal. Iets van nonchalance  wordt genadeloos afgestraft door Jonge Kracht. De bal wordt op de achterlijn veroverd en strak voorgezet. De bal wordt binnengetikt (1-0). De Bataven baalt even maar gaat wel op zoek naar de gelijkmaker. Jurre stuurt Yven diep. De keeper brengt niet voor het laatst goed redding. Ook Jort, Ties en Siem vinden de keeper op hun weg naar de gelijkmaker. In de negenentwintigste minuut komt dan eindelijk de gelijkmaker. Een schot van randje zestien zeilt de goal in. Siem maakt de 1-1. Even later is het ook bijna 1-2. Ties, Siem, Hein en Yven kunnen allemaal afronden. De teennagels van Jonge Kracht zitten er telkens net tussen. De Bataven drukt door maar het schot van Ties treft even later de paal. De bal vindt ook in de slotseconde niet het net. De bal gaat bij een aanval van Yven en Siem net naast. Een gemiste kans om Jonge Kracht op (grote) achterstand te zetten. Een probleem waar De Bataven vaker last van gehad heeft dit seizoen waardoor plek drie het hoogst haalbaar is deze avond en niet het kampioenschap. Jonge Kracht ligt op koers hoewel een verkeerd balletje zomaar plaats twee betekent. Werk aan de winkel voor beide ploegen in de tweede helft.

De tweede helft is net begonnen wanneer Jonge Kracht een veilig marge opbouwt. Bij een korte corner is De Bataven even niet bij de les. Het schot kan niet geblokt worden. Wout redt in eerste instantie knap maar de bal valt net voor de verkeerde voeten (2-1). Jammer, want in het gewone spel hebben Koen, Thijs, Keano, Jurre en Niels het achterin goed voor elkaar. De aanvallers van Jonge Kracht komen er verder moeilijk door hoewel Jonge Kracht nog wel een derde keer het net vinden. Buitenspel gooit roet in het eten. De middenvelders Wout, Seth, Hein, Stijn en Jort spelen een goede wedstrijd maar hebben het wel zwaar deze avond. Jonge Kracht is ook sterk op het middenveld. Ze hebben daar een mannetje meer. De Bataven heeft daartegenover een man meer voorin. Taak dus de opbouw te verstoren en snel de aanval zoeken. De Bataven doet goed zijn werk. Alleen de afronding is een dingetje. Siem vindt de keeper en Stijn ziet zijn kans naast gaan. Ook Niels vindt bijna de onderkant van de lat. Er zijn kansen genoeg maar de tijd dringt en raakt op. De Bataven wordt vierde deze competitie. @JongeKracht, van harte gefeliciteerd!

Er had misschien meer in gezeten deze ronde maar met goed verzorgd, attractief spel en harde werklust kan gerust gezegd worden dat De Bataven JO15-1 een topprestatie heeft geleverd nagenoeg dit gehele seizoen. Voor iedereen die betrokken is geweest dit seizoen, en in het bijzonder de spelers en de trainers, een dikke pluim.

#DeBatavenJO15-1-is-top zou trending moeten zijn.