De Bataven wint de derby in Doornenburg (GVA JO15-1 – De Bataven JO15-1 (2-3))

Vijzelpad 11
6686BV
DOORNENBURG
tel. 0481-422394

Een aantal wedstrijden in het jaar zijn extra bijzonder. Een uitwedstrijd dichter bij huis krijg je bijna niet. De uitwedstrijd tegen GVA is er zo een. Het veld was eerder dit jaar niet bespeelbaar en als gevolg daarvan verplaatst naar deze zaterdag. De wedstrijd was bijna weer verplaatst. Het was duidelijk dat het veld genoeg water had gehad.

De beide teams tastte elkaar af in de beginfase hoewel de spelers elkaar over en weer vrij goed kennen. Desondanks ontglipte Hein even aan de aandacht. Een schot van ver werd niet goed op waarde geschat en draaide de verre hoek in. Een keurige 0-1 in het zijnetje. De een was niet echt beter dan de ander en een 0-1 zou een mooie ruststand zijn ware het niet dat GVA er toch nog even anders over dacht. De spits van GVA was weg, omspeelde de keeper, mikte en zag de bal (te traag) tegen de paal aan komen. Toch een 0-1 ruststand.

De Bataven begon de tweede helft sterk. Tik – tak – tik en Siem staat voor de keeper,  behoudt de rust en tekent voor de 0-2. Er is weinig aan de hand voor De Bataven totdat een buitenspelsituatie verkeert wordt ingeschat. De scheidsrechter laat namelijk door voetballen na een genomen vrije trap. De vlag gaat de lucht in terwijl een doelpunt wordt gemaakt. In plaats van overleg met de grensrechter wijst de scheidsrechter naar de middenstip (1-2). De Bataven zet de frustratie echter snel om in energie. Yven stuurt Siem de diepte in en ook ditmaal weet Siem het net te vinden (1-3). GVA weet niet van ophouden en zet alle middelen in om dichterbij te komen. Ze worden gevaarlijk maar de kansen blijven onbenut door onder meer uitstekend keeperswerk van Wout. Toch zou er een aansluittreffer volgen. Een corner, wat anders, belande bij een speler van GVA voor de voeten. De 2-3 werd opgeschreven. Een paar spannende minuten volgden. De Bataven bleef moeiteloos op de been. De drie mooie punten mogen mee naar Gendt.

Volgende week opnieuw een derby. Ditmaal volgt er bezoek aan Huissen waar RKHVV wacht.