De Bataven pakt belangrijke punten voor aansluiting (De Bataven JO15-1 – Blauw Wit JO15-1 (2-1))

tel. 0481-420007

De Bataven begon fris aan de wedstrijd op het hoofdveld bij De Bataven en had snel op voorsprong kunnen komen. Het openingsoffensief werd echter niet beloond. Een schot van Siem werd gepareerd door de keeper. Het schot van Ties ging voorlangs. Daarna was het even zoeken. Duels werden niet gewonnen en het was te afwachtend. Blauw Wit begon een beetje geloof te krijgen. En zo kon het gebeuren dat ze zelfs een corner kregen. De Bataven heeft het altijd lastig bij dode spelmomenten. Ook nu. De bal werd niet lekker weggewerkt en Blauw Wit profiteerde optimaal (0-1).

De Bataven was daarna wel wakker en voordat de rust kwam kon de keeper van Blauw Wit zich nog een keer onderscheiden in een een-op-een-situatie. Even later had de keeper van Blauw Wit geluk dat een prachtige voorzet van Ties vanaf rechts door Yven vanaf link over werd geschoten.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft. De Bataven was scherp en hield dat deze keer vast. Yven was weer gevaarlijk maar het was wachten op Hein. De sneltrein was in gang gezet en Seth zag de trein vertrekken. De bal werd snel gegeven en Hein ronde af (1-1). Tijs, Keano, Jurre, Mees, Koen en Thijs hadden de smaak te pakken. Een kop (of twee) groter maakte niet uit. De voorhoede van Blauw Wit had niets in te brengen de tweede helft. Het middenveld met Seth, Hein, Wout, Stijn, en Jort heerste en voorin stichtte Ties, Siem en Yven het gevaar. Een snelle ingooi. Ties bracht Hein in stelling voor de afronding. Doelpunt nummer twee (2-1). Een veilige marge van twee was nabij maar de bal van Yven ging over. Niet veel later was Blauw Wit door praten tegen de scheidsrechter een tiental. Het werd op het laatst nog een negental na een duw in plaats van acceptatie van een sorry, maar dit voor de statistieken. Ook voor de statistieken, de drie punten blijven in Gendt.

Volgende week bijtijds naar Malden. Op zoek naar de definitieve aansluiting bovenin.