De Bataven pakt weer de punten (Union JO15-2 – De Bataven JO15-1 (0-4))

Kluissestraat 2
6581KW
MALDEN
tel. 024-3556521

Het zou een spannende zaterdag kunnen worden. Wanneer alle kwartjes goed vallen zou De Bataven JO15-1 nog bovenaan kunnen eindigen. Belangrijk is dan dat De Bataven zes punten pakt in twee wedstrijden. Al mijmerend over de Friese meren passeerde niet alleen allerlei bootjes maar ook de verschillende scenario’s. Bij aanvang van de wedstrijd in Malden was al duidelijk dat het ideale scenario niet uitkwam. Zowel Jonge Kracht als Brakkenstein wonnen hun wedstrijd en bepalen daarmee wie er kampioen wordt. Een mooie derde plaats ligt echter nog in het verschiet voor De Bataven (en zelfs plek twee, hoe onwaarschijnlijk ook, is nog mogelijk). Kortom, winnen is de boodschap vooraf.

Vorige week speelde De Bataven een wereldpot. In de eerste helft tegen Union was daar weinig van terug te zien. Het bleef stil op de app aan de waterkant. Er werd met weinig passie en overtuiging gevoetbald. Toch mocht De Bataven met een  0-1 ruststand (doelpunt Ties) gaan rusten.

De Bataven liet in de tweede helft een andere kant van zichzelf zien. Duels werden meer gewonnen en de passie kwam terug. Na een paar minuten lag de 0-2 in het netje. Siem mocht vanaf elf meter binnen schieten en deed dat met verve. Nog geen tien minuten later volgde doelpunt nummer drie van deze middag. Jort tekende ervoor. Union vond het niet grappig. Een enkeling raakte gefrustreerd met een gele kaart tot gevolg. De Bataven hield het koppie erbij en zorgde voor het slotakkoord. Jort maakte met zijn tweede van de dag de 0-4. Een nette score.

Volgende week woensdag staat de uitwedstrijd in Huissen tegen Jonge Kracht op het programma. Een gelijkspel voor Jonge Kracht is voldoende voor het kampioenschap (tenzij Brakkenstein toch niet weet te winnen van Spero want dan is Jonge Kracht al kampioen). De Bataven moet voor de drie punten gaan om plek drie te veroveren (en veel scoren voor plaats twee in de eindstand mocht Brakkenstein toch verliezen). Cadeautjes mogen niet weggegeven worden. Het kan nog spannend worden in de laatste speelronde.