De Bataven weet toernooiwinst niet om te zetten in goed resultaat bij start fase 3 (De Bataven JO15-1 – Spero JO15-1 (1-4)) - V.V. De Bataven

De Bataven weet toernooiwinst niet om te zetten in goed resultaat bij start fase 3 (De Bataven JO15-1 – Spero JO15-1 (1-4))

Bataven JO15-1

1 - 4

Spero JO15-1

Competitie

1e klasse (3e fase) 3

Datum

4 februari 2023 15:00

Scheidsrechter

T. Wissink

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

Na regen komt zonneschijn. Terwijl drie weken geleden De Bataven in Huissen bij Jonge Kracht de Wintercup binnenhaalde in de stromende regen scheen vandaag het zonnetje. Een goed moment voor de drie punten.

De Bataven startte goed en had het speloverwicht. Toch kwam de eerste kans voor Spero. Het schot werd een schotje voorlangs. Het gevaar was even geweken. Even later ging een schot van ver hoog over. Een teken aan de wand dat er opgelet moest worden. Opnieuw ging Spero ervandoor. Dit maal een wippertje over de keeper dat wel of niet net voor de lijn werd gekeerd door Hein. De scheidsrechter oordeelde dat het een doelpunt was wat het waarschijnlijk ook was. De scherpte was in ieder geval even weg want vanaf de aftrap, die echt voor De Bataven was, ging Spero opnieuw op de goal af (0-2).

De Bataven was nu goed wakker. Siem probeerde zoals Zlaten met een acrobatische actie te scoren. Even later mislukte een omhaal van Ties. Het was in ieder geval spektakel dat zorgde voor kansjes voor de jongens in het oranje. Tijs, Mees, Thijs, Keano, Jurre, Boy, Seth, Hein, Wout, Jort, Stijn, Siem en Yven probeerde van alles om terug te komen in de wedstrijd. In de 22e minuut was het daadwerkelijk raak. Seth stuurt Hein de diepte in voor een kluts met Siem. Ties wordt gezien en in stelling gebracht. Ties schuift de 1-2 binnen. De wisselfabriek van Spero ging vervolgens aan het werk. De wedstrijd werd er rommelig van. Gevaar aan beide kanten kwam er niet.

In de tweede helft moest het gaan gebeuren. Spero, die het moest hebben van lange ballen met snelle mensen voorin, ging er weer vandoor. Twee man dit keer. De vlag ging omhoog voor buitenspel. De scheidsrechter vond dat de goede speler er vandoor ging. Zonder VAR heeft de scheidsrechter altijd gelijk hoewel even overleg met de grensrechter op zijn plaats was geweest. Maar goed, het spel gaat door. Tijs bracht even later redding voor meer tegenslag. Aan de andere kant volgde ook gevaar. De schoten werden geblokt of gingen over. Spero breekt weer uit. Ditmaal is Tijs kansloos (1-4). Yven kan de spanning terugbrengen maar de bal wordt op de lijn geblokkeerd. De duels werden onvoldoende gewonnen dus de gedroomde start gaat als een nachtkaars uit net als het zonnetje dat langzaam onder zakt om deze qua weer mooie voetbalmiddag. De drie punten werden vergeven aan Spero.

Volgende week de derby tegen GVA in Doornenburg. Tijd voor drie punten in fase drie van het seizoen.  


Thep

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!