Driemaal Is … (De Bataven JO15-1 – DIO’30 JO15-1 (2-1))

Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

De Bataven had het in het de beker en in de 2e fase van het seizoen lastig gehad tegen DIO’30 uit Druten. Nu mocht De Bataven de jongens uit Druten thuis opwachten ware het niet dat DIO’30 veel te vroeg aanwezig was. De Bataven werd derhalve toch opgewacht. De dug-out werd geclaimd en De Bataven mocht aan de ‘verkeerde’ kant de warming-up doen. Het belangrijkste is dan rustig blijven. Net voor de wedstrijd werd de eerste ‘klap’ uitgedeeld. De dug-out werd veroverd waarna de wedstrijd mocht beginnen.

Het eerste gevaar kwam van over rechts. Ties werd de diepte ingestuurd en net van binnen de zestien werd het houtwerk gevonden. Het oranje visitekaartje was afgegeven. DIO was zoekende terwijl de jongens van De Bataven elkaar gevonden hadden. In de zesde minuut volgende een corner. De bal werd hoog voorgezet door Jort. De bal daalde bij de tweede paal waar Seth klaar stond om af te ronden. De verdediger kwam te laat (1-0). Een paar minuten later volgde opnieuw gevaar. De keeper raapte een terugspeelbal op. Een indirecte vrije trap volgde. De bal werd hard op goal geschoten en vloog onderkant lat te ver naar voren. De bal ging net niet over de lijn.

Na een kwartier kwam DIO beter in het spel. Combinaties lukte en de aanvallers werden gevonden. Roel had de spits goed onder controle terwijl Jurre en Koen de buitenspelers uitschakelde. Daar waar nodig liep Keano de gaatjes dicht. Goed teamwork achterin. Toch mocht DIO op keeper Tijs af. Hij keek de bal naast. DIO werd nog een paar keer gevaarlijk terwijl De Bataven lekker in het spel bleef. Het einde was weer voor De Bataven. Ties vond nogmaals het houtwerk en Yven wist onvoldoende raad met een onverwachte voorzet door een DIO speler die voor de goal wilde uitverdedigen. Een mooie eerste helft.

De Bataven begon de tweede helft goed. Toch was een aanval over rechts van DIO te goed. De bal werd voorgezet en randje buitenspel stonden er meer DIO spelers dan spelers van De Bataven voor de goal. DIO won het duel 1-1. Ze konden niet lang van de gelijkmaker genieten. Drie minuten later stond De Bataven opnieuw voor. Stijn won het luchtduel, de laatste man miste vervolgens de bal waarna Siem door mocht. Siem aarzelde niet en vond het net (2-1). De Bataven kon de wedstrijd beslissen. De pass van Hein was op maat maar Siem was iets te snel ingekomen of Siem was op tijd maar de bal kwam te ver naar achteren. De bal kwam in ieder geval iets te ver van achteren om echt gevaarlijk te worden. Wout had ondertussen tezamen met Hein, Seth en Stijn het middenveld onder controle terwijl Jort en Ties de flanken bezet hielden. Niels, die in de tweede helft zijn debuut maakte in JO15-1, speelde een meer dan verdienstelijke tweede helft. Goed instappen en de bal gedurfd inspelen. Keano bleef onvermoeibaar de gaatjes dicht lopen wanneer dat nodig was. Het spelletje ging snel op en neer. Het uithoudingsvermogen zou de doorslag geven. De Bataven liet zien hoe er gevoetbald kan worden en liet de overwinning zich niet ontglippen. Driemaal Is (een) Overwinning (met) Drie (tegen) Nul (punten). De Bataven pakt derhalve de volle buit tegen DIO’30.

Volgende zaterdag week is een rustdag. Daarna volgt de derby in Huissen tegen de huidige nummer één, Jonge Kracht.