De Bataven loopt tegen geel en rood aan (Juliana’31 JO15-1 – De Bataven JO15-1 (3-2))

tel. 024-3583662

Het geel en rood van Juliana’31 in Malden straalt ons vandaag niet tegemoet, wanneer wij aankomen in Malden. Het heeft de hele week geregend en ook vandaag is het grijs. Gelukkig regent het nu niet. Voor het kunstgras maakt het niet uit vandaag.

Wat vandaag bij zal blijven zijn de dode spelmomenten van Juliana, de scheidsrechter en de kleuren geel en rood.

Na een matige start vorige week was het vandaag de bedoeling dat De Bataven gelijk aan de aftrap scherp zou staan. Er was goed geluisterd want na 80 seconden stond de 0-1 op het scorebord. De druk zat er gelijk op en het foutje van Juliana werd genadeloos afgestraft door Siem. Niet veel later werd al duidelijk dat de scheidsrechter vandaag een bijzondere man was. Wanneer een (thuis)grensrechter niet vlagt voor een bal buiten de lijnen, kan de bal blijkbaar toch uit zijn. Een nette boodschap door de leiders langs de lijn, die er op nog geen twee meter vandaan stonden, werd niet gewaardeerd. De toon was gezet. Maar goed, er moet toch door gevoetbald worden. De wedstrijd golfde op en neer waarbij De Bataven de gevaarlijkste was. Toch kon Juliana langszij komen. Juliana was sterker in de lucht bij een makkelijk weggegeven corner (1-1). De Bataven stond erbij en keek ernaar. Een aantal minuten later was er opnieuw een corner. Ook nu was Juliana weer sterker in de lucht. De Bataven stond onnodig op achterstand (2-1). Bijna was het weer gelijk voor de rust. De Bataven was sterk bij een corner die zij zelf hadden. De keeper reageerde goed en ook de rebound werd gepakt. Kortom, een goede start, een matig middenstuk en een sterk slot. Er zijn nog vijfendertig minuten om met zijn allen de punten te pakken.

Zo scherp als De Bataven begon in de eerste helft, zo slapjes was het begin van de tweede helft. Juliana had na 8 seconden de voorsprong uit kunnen breiden maar hield de hoop van De Bataven in leven. Zeker toen Ties vrij snel daarna de diepte in werd gestuurd. Ties vond uit een moeilijke hoek de keeper. De rebound was te lastig.

Niet alleen Juliana had geel in het tenue ook de scheidsrechter was in fel geel zichtbaar. Mocht hij een ander shirt aangehad hebben, ook dan was hij zichtbaar geweest en in ieder geval hoorbaar. Het fluitje klonk veelvuldig voor de (on)nodige correcties. Bij een duel met een wellicht iets wat hoog been bij een iets wat kleinere tegenstander klonk opnieuw een fluitje. Terwijl iedereen alweer weer verder wilde trok de scheidsrechter zwaar overtrokken een gele kaart. Het kleurde goed bij zijn tenue maar voor de rest paste het nergens bij.

De Bataven liet het er niet bij zitten en trok met een man minder ten aanval. Siem had hem voor het binnen tikken met links maar draaide eerst naar rechts. De keeper had voldoende tijd voor herstel en blokte de bal. Nog geen minuut later had Siem opnieuw de bal. Ditmaal in een lastigere positie. Toch weet hij nu wel het net te vinden (2-2). De Bataven ging voor meer maar net voordat het tiental weer een elftal wordt slaat Juliana toe. Een afvallende bal, na opnieuw een bijzonder gegeven vrije trap, valt voor een geel rode. Hij vindt de verre hoek (3-2). Gelukkig kan met nog ruim tien minuten op klok nog een hoop gebeuren. Helaas namen de frustraties het over toen er opnieuw een fluitje klonk. Wegwerpgebaren horen nooit niet thuis op het veld en commentaar op een scheidsrechter met vloek- en scheldwoorden zeker niet. Een rode kaart. De Bataven kan opnieuw verder met tien man. Er kwam geen slotakkoord meer anders dan het verlossende (terechte) eindsignaal.

Er is huiswerk te doen doch met een goede inzet kan Brakkenstein volgende week in Gendt weinig aanrichten. Kop omhoog en door!