De Bataven maakt reclame voor het voetbal (De Bataven JO15-1 – Orion JO15-2 (7-0)) - V.V. De Bataven

De Bataven maakt reclame voor het voetbal (De Bataven JO15-1 – Orion JO15-2 (7-0))

Bataven JO15-1

7 - 0

Orion JO15-2

Competitie

1e klasse (3e fase) 3

Datum

13 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

A.A. de Jong

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

De Bataven had het de eerste vijf minuten ‘lastig’ met Orion in het oranje. Ploeggenoten in een zwart tenue vinden is even wennen. Ondanks het goede positiespel van Orion kwam De Bataven echter niet in gevaar voordat zij zelf gevaarlijk konden worden. De Bataven zat er bovenop en na vijf minuten was het eerste doelpunt daar. De bal werd veroverd en Seth loerde op een schot. Speler 1 van Orion stond in de weg, even wachten, ook spelers 2, 3 en 4 stonden in de weg waarna Seth aan het einde van zijn solo Jort zag vrij staan. Jort aarzelde geen moment en de bal vloog strak over de grond de hoek in (1-0). Orion was even van slag. Wij zijn toch goed begonnen?

Orion had geluk dat Ties tweemaal even pech had met zijn schoten. Het was wachten op minuut vijftien. Seth draait zich weer eens vrij en geeft een steekpass. Ties werd op maat bediend en twijfelde net als de vorige pogingen niet maar zag ditmaal zijn schot wel beloond worden (2-0). De Bataven hield ondanks de warmte de posities goed bezet. Er werd hard gewerkt, zuiver gepasst en gevochten voor de bal. Niet alleen voorin, maar ook achterin. Keeper Tijs had het rustig. Orion werd veelvuldig op het verkeerde been gezet. De Bataven was kort gezegd “lekker bezig” en verzuimde vandaag niet zichzelf te belonen. Ties wist even niet of hij voor zijn tweede van de dag zou gaan waardoor de bal bij Siem kwam. Siem twijfelde niet voor zijn eerste van vandaag (3-0). Jurre kwam over rechts en in combinatie met Jort mocht Hein de zestien meter in. De bal ging net naast. Even later was Hein opnieuw aan de bal. Siem ontsnapte aan zijn bewaking en kreeg de bal. Een droog schot betekende een 4-0 ruststand.

Orion had wat goed te maken in de tweede helft en kwam feller de kleedkamer uit. Het mocht niet baten. De Bataven was achterin met Keano, Wout, Mees en Jurre nog steeds bij de les en liepen alles dicht. Ook Koen stond telkens op de plek wanneer het nodig was. Voorin werd er al gestreden voor de bal. Siem was iets sterker aan de bal dan de verdediger van Orion. Ties startte op tijd en ronde af. Na drie minuten stond er 5-0 op het scorebord. Erop en erover. Twee minuten laten was het weer raak. Yven ging op links er vandoor maar zette niet zelf door. Hij zocht Siem die de bal door liet gaan naar Ties. Ties tekende voor zijn derde (6-0). Het middenveld met Hein, Seth en Stijn hadden ondertussen een plezierige middag. Ze stonden daar waar de bal was en verzette veel werk. Jort, Ties, Siem en Yven sleurden zolang dat Orion er moe van werd. De Bataven werd langzaamaan, mede door de warmte, ook wat moe. Het doelpuntenfestijn was even gestopt. Het goede spel niet. Er wordt goed gecoacht vanaf de zijlijn maar zeker ook binnen de lijnen werd er goed gecoacht.  

Orion werd halverwege de tweede helft eenmaal gevaarlijk. Een schot van afstand belande buiten bereik van Tijs op de lat. De rebound was voor Orion. De speler stond echter buitenspel en het doelpunt werd dan ook afgekeurd. De Bataven zette nog een tandje bij. De trainingsarbeid werd beloond. De energietank was nog niet helemaal leeg. Wout zette voor vanaf rechts. Yven zag zijn schot vervolgens geblokt op de doellijn. Het slotakkoord was bijna voor Orion maar Tijs kwam op tijd zijn doel uit en haalde de bal voor de voeten van de Orionspeler weg. Het slotakkoord kwam derhalve van De Bataven. Yven spurtte nog eenmaal, gaf voor en Siem schoot. De keeper remde de bal slechts af waarna Siem net als Ties ook zijn derde kon binnen tikken (7-0). Het eindsignaal volgde een minuutje later.  

Een heerlijke wedstrijd. Een mooi voorbeeld hoe voetbal kan en hoort te zijn. ESPN en de NOS kunnen stoppen met uitzenden van de eredivisie. De Bataven heeft laten zien dat het getreiter, rollen en gezeur van ‘echte’ voetballers niet nodig is om het publiek enthousiast te krijgen.

Volgende week begint de wedstrijd uit tegen Union weer op de brilstand. Kijken wat er dan mogelijk is.

Thep

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!