De Bataven weet niet te stunten tegen DIO’30 (DIO’30 JO15-1 – De Bataven JO15-1 (5-1)) - V.V. De Bataven

De Bataven weet niet te stunten tegen DIO’30 (DIO’30 JO15-1 – De Bataven JO15-1 (5-1))

DIO '30 JO15-1

5 - 1

Bataven JO15-1

Competitie

1e klasse (2e fase) 10

Datum

12 november 2022 11:30

Scheidsrechter

M.W.S. Beck

Accommodatie

Sportpark De Gelenberg
De Gelenberg 1
6654AZ
AFFERDEN GLD
tel. 0487-515253

Tijdens de beker had De Bataven in een vermakelijk duel het DIO’30 erg moeilijk gemaakt. Met opgeheven hoofd werd het verlies gedragen. Nu kon er revanche gehaald worden. Het liep alleen even anders.

De Bataven met Tijs, Mees, Koen, Hein en Jurre hadden het achterin gelijk zwaar aan het begin van de wedstrijd. Ook met hulp van het middenveld Wout, Joes en Seth was DIO’30 moeilijk te bedwingen. De Bataven kwam in het begin goed weg nadat een klutsbal de goal in ging. DIO’30 had de bal echter in de tussentijd met de hand beroerd. Even later was het de buitenspelvlag die De Bataven (terecht) hielp DIO’30 af te stoppen. Maar dan is het driemaal is scheepsrecht en scoort DIO’30 toch de 1-0. Helaas was wat gestunt achterin de inleiding voor de 2-0. Dat is natuurlijk niet lekker voetballen.

Voorin werd met Stijn, Siem en Jort ook geprobeerd druk te zetten en het de verdedigers van DIO’30 moeilijk te maken. Een bal op lat was het resultaat. Even later een vrije trap op gevaarlijke afstand. Het vizier stond net niet scherp genoeg. Ondertussen bleef DIO’30 gevaarlijk met een zeer snelle, behendige aanvaller. Hein en Keano hadden ondanks hun kwaliteiten toch even het nakijken 3-0.

Wanneer het voetballend niet lukt is het de kunst om rustig te blijven, de bal goed rond te laten gaan en elkaar positief te coachen. Helaas waren de irritaties net te groot hetgeen het spel niet ten goede kwam. Verbazingwekkend was dat het positief coachen vanaf de zijlijn bij de tegenstander ook te wensen over liet terwijl zij toch echt voor stonden. Gelukkig kan de rust wat rust brengen.

In de tweede helft stond er een ander De Bataven op het veld. Er was meer vechtlust. Er werd positief gecoacht en er was meer rust in het spel. Siem had een kansje. Ook Yven probeerde het. Jort schiet net over. Kortom, de aansluitingstreffer werd gezocht maar helaas niet gevonden. Het was DIO’30 die uit een standaardsituatie scoorde. Een scherpe vrije trap bij de tweede paal werd goed binnen gewerkt (4-0). De Bataven bleef het ondertussen proberen en kreeg loon naar werken. Stijn mocht, nadat Yven neergelegd was in de zestien, aanleggen vanaf elf meter. Beheersd werd de 4-1 binnengeschoten. Jammer dat het slotakkoord voor DIO’30 was. Van afstand werd de 5-1 gemaakt. Toch mag De Bataven terugkijken op een goede tweede helft tegen een tegenstander die in combinatie met een uitblinkende aanvaller gewoon wat beter is.

Volgende week komt Orion op bezoek. Vanaf de start scherp zijn en kijken wat er dan gebeurt.   


Thep

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!