Black saturday matters (De Bataven JO15-1 – Orion JO15-2 (3-0)) - V.V. De Bataven

Black saturday matters (De Bataven JO15-1 – Orion JO15-2 (3-0))

Bataven JO15-1

3 - 0

Orion JO15-2

Competitie

1e klasse (2e fase) 10

Datum

19 november 2022 12:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

Het sterrenensemble uit Nijmegen heeft dezelfde kleuren als De Bataven. Het is dan even wennen wanneer de ploeg in het zwart aantreedt. Voetballend was het ook even wennen. Waar het de laatste weken wat moeizamer verliep stond vandaag weer een echt elftal op het veld. Goed voetballen, vechten voor de bal en werken voor elkaar. Ondertussen elkaar positief coachend en je hebt de mix voor een mooie dag.

In het eerste deel van de wedstrijd was Orion veelvuldig op de helft van De Bataven te vinden. Mees, Keano, Koen en Jurre hadden het samen met keeper Tijs het uitstekend voor elkaar. Het balbezit voor Orion betekende niet dat Orion gevaarlijk was. Er werd waar nodig compact gevoetbald waarbij het middenveld, bestaande uit Wout, Joes en Seth, goed meehielp. Na wat aftastend werk werd de voorhoede van De Bataven (Yven, Jort en Siem) ook in het spel betrokken. De eerste kans was dan ook voor De Bataven. Jort stuurt Siem diep maar de kans gaat verloren.

Was Orion in het eerste deel veel op de helft van De Bataven te vinden. In het tweede deel van de eerste helft verschoof het spel naar het middenveld. Orion kwam meer onder druk te staan en een terugspeelbal werd door de keeper verkeerd ingeschat. Hij pakte de bal op. Waar de scheidsrechter het net iets eerder door de vingers zag floot hij deze keer voor een indirecte vrije trap recht voor de goal op een meter of dertien. De muur werd gebouwd en De Bataven positioneerde zich goed met Keano en Jort bij de bal. Een tikje opzij gevolgd door een verwoestend schot van Jort (1-0).

In de tweede helft bleef De Bataven het betere van het spel houden. Inmiddels deden ook Roel, Seth en Stijn met De Bataven mee. Er werd gestreden, de man gezocht en op de bal verdedigd. Het was wachten op het jezelf-belonen-moment. Het duurde heel even maar toen Wout klaarlegde voor Yven was het moment daar. De bal werd lekker in de hoek gekruld (2-0).  De Bataven zette door. Niet veel later vloog de bal tegen de paal. Siem was alert en scoorde de 3-0 in de rebound. Een meer dan terecht overwinning en een mooi moment om deze lijn voort te gaan zetten.

Volgende week wacht Blauw Wit de jongens uit Gendt, dan weer in het oranje, op in Nijmegen.


Thep

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!