Opmerkelijke beslissing nekt De Bataven (Blauw Wit JO15-1 – De Bataven JO15-1 (3-3))

tel. 024-3770754

De temperatuur is dalende. Op het veld in Nijmegen is dat niet te merken. De spelers van De Bataven hebben er zin in en komen voor de drie punten. Met Tijs op goal en Mees, Koen, Keano en Jurre achterin stond het goed. Hein en Wout als verdedigende middenvelders met Jort ervoor zorgde voor de aanvoer naar voren waar Stijn, Siem en Yven het de verdedigers van Blauw Wit moeilijk moesten maken. Het eerste gevaar kwam van De Bataven. Een vrije trap van Jort ging over. Blauw Wit was direct daarna ook gevaarlijk maar de bal ging naast. Iets later werd een vrije trap van Blauw Wit over de goal gekeken. Het was wachten op een doelpunt. De grote vraag was alleen waar deze zou vallen. Het was uiteindelijk Blauw Wit die de score opende. Drie corners op een rij was De Bataven te veel (1-0).

Echt lang kon Blauw Wit er niet van genieten. Hein op snelheid stuurde met een bekeken bal Yven de zestien in. Blauw Wit zag alleen Yven en niet de bal. Keano mocht de penalty binnen schieten (1-1).

Nadat Tijs tot twee keer toe goed redding had gebracht was het toch Blauw Wit die weer op voorsprong wist te komen. De rechtsbuiten die ook vaak vanaf links kwam begon aan een solo en vond het net (2-1). Nadat Seth en Seth binnen de lijnen waren werd voor de rust gezocht naar de gelijkmaker. De ene Seth werkte hard voor een goede aanvoer van de ballen. De andere Seth schoot vanuit een lastige hoek net voorlangs. Het moet gaan gebeuren in de tweede helft.

De tweede helft was nog niet heel oud toen op een mooie afstand een vrije trap gegeven werd. Yven en Seth werden namelijk hinderlijk gestopt in een aanval. Keano stond deze keer achter de bal en wist de bal binnen te prikken (2-2). De Bataven ging voor meer. Uit een goede voorzet uit een vrije trap werd Siem gevonden. De bal werd subtiel uit de lucht over de keeper geschoten. De bal daalde op tijd het netje in. Iedereen had vrede met de 2-3 op de grensrechter na. Deze zag zijn kans en hield een vlaggenparade voor buitenspel. De scheidsrechter kon niet anders dan de goal (ten onrechte) afkeuren. Als het dan even tegen zit kan het heel erg tegen zitten. Uit de daaruit voortvloeiende vrije trap ging Blauw Wit er vandoor (3-2). De Bataven had het betere van het spel en verdiende meer. De bal van Stijn ging net over. Yven kon net niet bij de bal. Een schoenmaat groter voor Seth en de bal ging er in. Blauw Wit met inmiddels nog maar met negen man (2xgeel) had het zwaar de laatste minuten. Wederom een vrije trap. Jort slingert de bal voor de goal. De rebound is voor Siem (3-3). Ook nu gaat de vlag weer omhoog maar de scheidsrechter weet inmiddels beter. Het tijdrekken van Blauw Wit zou beloond moeten worden met nog wat extra tijd. Zou de meer dan verdiende 3-4 erin zitten? Helaas wordt de tijd slecht bijgehouden. Er wordt exact naar 35 minuten afgefloten. Er zat meer in maar wanneer je telkens terugkomt van een achterstand is een gelijkspel misschien wel het hoogste haalbare.

Volgende week Spero uit. Altijd lastig maar met de vertoonde vechtlust kan Spero zijn borst nat maken.