Een start waar alles wordt gedeeld (Jonge Kracht JO15-1 – De Bataven JO15-1 (3-3))

tel. 026-3251610

Na enkele weken rust is dan eindelijk de competitie begonnen. De Bataven had in de afgelopen weken goed getraind, geoefend tegen die andere club uit Huissen en zowaar een matig voetballend maar winnend Vitesse gezien om aan de teamspirit te werken. Dit alles was niet zonder resultaat.

De Bataven startte sterk. Ties en Siem hadden al snel de 0-1 op de voet. Ook Jort had het net kunnen vinden. De keeper van Jonge Kracht stond alleen behoorlijk in de weg. Niet alleen in het begin, maar eigenlijk de hele wedstrijd. De Bataven kreeg genoeg kansen en het was dan ook wachten op kans zoveel dat het 0-1 werd. Uiteindelijk tekende Siem voor het doelpunt nadat Yven de bal had afgelegd.

Lang kon De Bataven niet genieten van de voorsprong. Jonge Kracht had een enkele kans gehad maar twee minuten na de openingsgoal was Jonge Kracht alerter. Het afstandsschot werd goed geblokt. De rebound betekende echter alsnog 1-1. Voor de rust had het 1-2 kunnen zijn als de kans, tsja tel inmiddels kwijt, werd benut. Aan de andere kant voorkwamen Thijs en Tijs de 2-1.

De tweede helft hoefde niet lang te wachten op een doelpunt. Nummer 12 van Jonge Kracht kwam scherp uit de kleedkamer en had de 2-1 binnen een minuut op het scorebord. Weer een schot van afstand waarbij de rebound voor Jonge Kracht was.

De Bataven hield het koppie goed omhoog en ging op zoek nar de gelijkmaker. In minuut even zag De Bataven tot zijn verbazing een speler van Jonge Kracht de bal uit de zestien slaan. De bal ging op de stip. Keano bleef koel en stuurde de keeper de verkeerde hoek in  (2-2). De Bataven kon weer niet lang genieten. Twee minuten na de gelijkmaker ging een vrije trap naar de tweede paal. Iedereen keek naar die mooie bal en zag daar nummer 12 staan. De bal werd resoluut binnengeschoten (3-2).

De Bataven bleef kansen krijgen en had kunnen uitlopen naar wel 10-3 maar was blij dat een kwartier voor tijd de 3-3 viel. Ties schoot van afstand. De keeper was voor een keer niet het obstakel. De bal was te hard en zuiver. De Bataven ging voor meer maar zag alleen Ties met een gebroken pols nog uitvallen. Ook Jonge Kracht was ongelukkig. De verdediger ging met een gebroken enkel naar de kant. En zo werden de punten en het leed gedeeld in Huissen. Beterschap voor de ongelukkigen.

Volgende week wacht Juliana’31 in Gendt. Een listige ploeg die in andere jaren weet hoe punten gepakt moeten worden. In de beker (hoofdklasse) lukte het dit jaar niet. In de competitie zijn ze goed gestart. De Bataven is gewaarschuwd.