Bekerwinst buiten bereik na gelijkspel (De Bataven JO15-1 – Union JO15-2 (1-1))

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

Vandaag ‘even’ winnen en dan volgende week strijden om de eerste plaats. Er werd even over gesproken maar het was vooraf al duidelijk dat de wedstrijd van volgende week volgende week was en dat Union los van de statistieken gespeeld moest worden.

Na het eerste fluitsignaal bleek ook dat het een mooie wedstrijd kon worden. De Bataven had licht overwicht maar Union was met snelle aanvallers gevaarlijk. Halverwege de eerste helft vloog een bal net over de verdediging. Randje buitenspel ging de aanvaller van Union er vandoor. Union was De Bataven even te slim af (0-1).

De Bataven liet het er niet bij zitten. Stijn met zijn linker kon het net niet vinden, de corners van Jort waren gevaarlijk maar de ballen werden net naast gekopt en geschoten. Het zat De Bataven niet mee.

In de tweede helft was het duidelijk dat de aanvallers van Union nog steeds snel waren. Inmiddels waren de verdedigers er wel op ingesteld. Keano, Jurre, Mees, Thijs en Hein hadden Union in bedwang. Desondanks was de eerste kans toch voor Union. Op zo’n moment staat daar nog Tijs die goed redding bracht. De Bataven ging steeds meer in de aanval. Wout en Koen stuurde het middenveld aan en zorg voor de aanvoer naar voren. Jort, Ties, Siem en Seth waren voor het gevaar middenvoor te vinden. Yven en Stijn kwamen vanaf de flanken. De kansjes kwamen. Hein mocht meer naar voren om mede het gevaar te stichten. De Bataven was gevaarlijk(er). Alleen wanneer de bal tussen de palen was stond de keeper van Union in de weg. De 1-1 liet te lang op zich wachten om vandaag te kunnen winnen. Een paar minuten voor tijd schoot Mees met gevaar voor eigen voet de bal richting de goal. Of het de intentie was om te scoren vanaf heel ver is niet duidelijk geworden. Wel stond de 1-1 en tevens de einstand hiermee op het scorebord.

Over de hele wedstrijd bezien was de uitslag misschien wel terecht.

Volgende week wacht DIO in Afferden. Door het gelijke spel valt er formeel niets meer te winnen. DIO is en zal eerste blijven. Gewoon lekker vrijuit voetballen dus tegen een goede tegenstander.