De Bataven gaat er als een speer vandoor (De Bataven JO15-1 – Spero JO15-1 (4-0))

Bataven JO15-1

4 - 0

Spero JO15-1

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 01

Datum

3 september 2022 12:00

Scheidsrechter

T. Wissink

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

De vraag aan het begin van het seizoen is altijd of de puzzelstukjes op zijn plek vallen. Een nieuw team met wat bekende gezichten en nieuwe trainers. Wel een vertrouwd sportpark waar het gras ondanks de aanhoudende droogte er redelijk goed bij ligt.

De eerste trainingen zijn achter de rug met een steeds grotere opkomst als gevolg van geëindigde vakanties. Op de laatste training voor de eerste wedstrijd is de selectie compleet. Er kan een goed beeld worden gevormd voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen tegen Spero die er al twee oefenwedstrijden op hebben zitten.

Met Tijs op goal is het eerste gevaar van vandaag voor Spero. Bij een corner redt de lat De Bataven tegen een achterstand. Dode spelmomenten kunnen zeker op deze leeftijd gevaarlijk zijn. Thijs, Keano, Hein en Jurre hadden, ondanks dat het even wennen is in een nieuwe samenstelling, het voetballend achterin op orde. Koen, Wout en Seth boden vanaf het middenveld hulp waar nodig en zorgde voor de aanvoer naar voren waar Jort, Siem en Yven klaar stonden om het leven van Spero zuur te maken. Het was even wachten maar in de zeventiende minuut ging Yven op avontuur. Hij stoomde op over links terwijl de koers langzaamaan richting de goal werd verlegd tot bijna bij de keeper. Net op het moment dat de keeper wil ingrijpen wordt de bal binnengetikt (1-0). Niet veel later heeft Siem de tweede voor de Bataven op zijn schoen. De bal gaat alleen net naast. Vince, die bij afwezigheid van Ties meedeed, kwam binnen de lijnen en vond ook de keeper op zijn pad.

Wanneer de goals aan de ene kant niet vallen dan valt die aan de andere kant. Een foutje achterin zorgde voor een vrije trap voor Spero. Iets wat ver weg maar de jeugd wordt alsmaar sterker. Het vlammende schot spatte uiteen op de lat. Spero reageerde alerter dan De Bataven en ging voor de rebound. Met gevaar voor eigen leven stortte Tijs zich voor de bal. Hij vloog bijna met bal de goal in. Spero telde de goal al. De bal moet echter in zijn geheel over de lijn zijn en dat was die niet. Toch geen aansluiting voor Spero maar wel een duidelijk signaal. Net voor de rust stuurde Seth Yven nogmaals op pad. De bal ging naar de verre hoek doch ging aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Een heerlijke eerste helft waar Spero goed uit de startblokken kwam maar waar De Bataven het initiatief snel over nam.

De tweede helft was duidelijk anders. De Bataven was geschrokken van de enorme kans van Spero en zou bij de aftrap extra scherp zijn. Seth stuurde Hein naar de achterlijn. Hein zette de verdediger op het verkeerde been en kwam met een mooie voorzet. Siem stond op de goede plek en tikte prima binnen. In no-time een 2-0 op het scorebord. De Bataven wilde duidelijk voor de overwinning gaan. Hein had snel daarna de 3-0 op zijn schoen maar vond de keeper in de korte hoek. Dezelfde keeper die even later Vince weer in de weg stond. Kansen genoeg maar het was wachten op resultaat. Opnieuw was Hein op de achterlijn te vinden. Ditmaal door Stijn op pad gestuurd. Deze keer werd de bal richting de zestien gedirigeerd. Seth stond klaar voor een verwoestend schot in de rechter boven hoek (3-0).   

De Bataven speelde goed. Het leek of ze veel langer met elkaar speelde. Mees die intussen de verdediging was komen versterken ging wanneer het kon mee naar voren. Combineren met Seth, Hein en Stijn dat wat Jurre, Koen en Jort aan de linkerkant deden. Halverwege de tweede helft belande de bal voor zijn voet op ruim twintig meter van de goal. No guts, no glory, gewoon proberen dus. De verre hoek werd gevonden (4-0). Seth had de vijfde nog op zijn schoen en ook Jort na een mooie combinatie met Wout. De ballen gingen net naast.

Het slotakkoord was bijna voor Spero. De vingertoppen van Tijs brachten echter uitkomst. Een doelpunt tegen in de tweede helft zou zeer tegen de verhouding in geweest zijn.

Kortom, een prima wedstrijd met een meer dan fantastisch resultaat. Een resultaat dat blijkbaar indruk maakte want de heren 1 deden het zondags tegen Spero dunnetjes over met een 3-0 overwinning.

Volgende week tegen AWC in Wijchen zal blijken of de puzzelstukjes nog steeds goed zitten. Eerst een weekje hard trainen want de pijp was bij velen leeg.

Thep

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!