De Bataven scoort lekker en pakt koppositie (De Bataven JO15-2 – Overasseltse Boys JO15-1 (6-2))

tel. 0481-420007

Sinds lange tijd mocht De Bataven weer met het volledige team aantreden. Iedereen was dan ook present en klaar om de koppositie in de competitie te pakken. Onder het toeziend oog van publiek was het De Bataven die snel van zich liet horen.

Seth Pl vanaf de linkerkant schoot hard richting tweede paal. De keeper blokte en zag de bal naar Tim gaan die vanaf de achterlijn de bal goed voorzette. De tweede poging was aan Seth besteed (1-0). Niet veel later gingen de handen van Seth opnieuw ophoog. Dit keer was een schot van Koen met links geblokt. De bal vloog hoog terug richting de pantoffel van Seth (2-0). Seth ging voor een echte hattrick maar moest een doelpunt van Yven voor zich dulden. Goed schot met een keeper die zich verslikt (3-0). De aanvallers waren lekker bezig de eerste 20 minuten. Niet veel later was het Seth met een puntertje op de paal. Yven zag met opnieuw een goed schot deze keer wel de keeper in de weg staan. Toch mocht Seth voor zijn nummer drie gaan. Bal controleren, zichzelf vrij zetten en mikken (4-0). Niet alleen de aanvallers waren goed bezig. De Bataven speelde de bal goed rond, zag elkaar staan en werkte hard. Thom maakte bijna een einde aan de aspiraties van OB. Hij vloog langs de verdediging maar zag de bal naast gaan. De eerst helft duurde net vijf minuten te lang. Vermoeidheid, iets van nonchalante houding en wat pech gaf OB iets van hoop. De Bataven was net niet fel genoeg om een schot te kunnen blokken (4-1).

De tweede helft begon goed voor de Bataven. Een groot deel van de groep had naar Vitesse tegen AS Roma gekeken. Niet iedereen had de wedstrijd gezien. Yven ging de spelsituatie exact naspelen. In de krant stond: “Ongelooflijk, Openda helpt enorme kans om zeep”.

Snel door naar de volgende kans. De Bataven kreeg de bal niet weg en OB profiteerde optimaal (4-2). Net voordat het leek alsof De Bataven OB helemaal terug wilde laten komen vond De Bataven na een tweetal zeer goede reddingen van Thijs het goede spoor. Met vier wissels op de bank was de samenstelling in het veld telkens even anders. Seth Pe gaf uit een corner de bal strak voor. Vince liep er goed tegen aan. De bal vloog de touwen in (5-2). Niet veel later opnieuw een corner met opnieuw Seth achter de bal. Nu geen kopbal maar Sil die op het juiste moment de trekker overhaalt (6-2). De marge was weer meer dan goed. Roel, Koen, Vince, Giel, Thomas en Hidde waren samen met Thijs achterin lekker bezig. Cas, Sil, Thom , Stone, Tim, Yven, Seth en Seth bleven het middenveld en de aanvalsposities goed bezetten hoewel er af en toe teveel ruimte tussen de linies lag. De Bataven speelde de wedstrijd professioneel uit.

Volgende week vliegen de vogels uit naar Nijmegen. Tegen de Trekvogels zouden (op papier) de punten gepakt moeten kunnen worden.