Gendtse gansjes halen punten op bij de Trekvogels (Trekvogels JO15-2 – De Bataven JO15-2 (0-7))

Trekvogels JO15-2

0 - 7

Bataven JO15-2

Competitie

3e klasse 03

Datum

19 maart 2022 10:45

Scheidsrechter

J. Wieringa

Accommodatie

Sportpark De Kwakkenberg
Luciaweg 9
6523NK
NIJMEGEN
tel. 024-3229987

De lente breekt aan. Er is een lekker zonnetje om de vervelende wind wat te veraangenamen. Prima voetbalweer om uit de polder weg te trekken naar het bos op de Kwakkenberg in Nijmegen.

Terwijl de Gendtse gansjes het veld verkennen maken de Trekvogels een terugtrekkende beweging. Yven wordt op rechts de diepte ingestuurd en legt de bal terug waar Sil staat voor de afronding. Na 30 seconden is het (0-1). Een mooi voorbeeld dat een trainingsoefening van twee dagen daarvoor blijft hangen. Trainen heeft zin (ook als oefeningen niet altijd als leuk worden ervaren. Deze afwerkoefening werd volledigheidshalve wel als leuk ervaren). De 0-2 hing in de lucht. Thom vloog over links, verkende de achterlijn, zocht de eerste paal en vond de keeper van de Trekvogels. Een ‘vervelend’ obstakel deze dag. Toch zou de 0-2 snel vallen. Sil vond Yven in de diepte. De bal werd opnieuw teruggelegd. De punt van de schoen van Seth Pl vond de bal. De keeper was kansloos. Niet veel later was het Thom die over de rechterkant vloog. Deze keer werd de vrije man gezocht. De bal was net te hard. De voeten van Seth Pl waren net niet hard genoeg gegroeid. Het was wachten op derde treffer. Hidde was dichtbij met een bal op de kruising. Even later stuurde Hidde wie anders dan Yven diep. Met een mooie solo werd Tim in stelling gebracht. Tim kon scoren met links maar kreeg tijd om te draaien naar zijn rechter (0-3).

Kunstrijden en ijshockey waren de voorbije weken de toverwoorden. Voor het overspelen kwam nu het rugbymodel voorbij. Een balletje terug kan rust creëren. De Bataven wilde echter actie met kunstschaatsen. Met een dubbele rittberger zette Cas zichzelf vrij. Tim werd de diepte ingestuurd en Seth Pe stond klaar voor de afronding (0-4). De gifbeker van de eerste helft moest leeg voor de Trekvogels. Na een mooie aanval over meerdere schijven mocht Sil (met links) voor zijn tweede van de dag tekenen.

In de rust kregen de verdedigers het woord. De eerste helft was eenrichtingsverkeer geweest. Thijs wilde in spits gaan voetballen om de bal ook eens te zien. Thomas, Vince, Giel, Cas hadden het te rustig gehad. Koen, Thom, Sil, Seth Pl, Seth Pe, Hidde, Yven en Tim waren wel aan hun trekken gekomen. In de tweede helft moest gewaakt worden voor gemakzucht. Met positiespel kon de Trekvogels verder gekraakt worden.

De tweede helft begon daar waar het eindigde de eerste helft. De keeper van de Trekvogels werd bestookt. De ene na de andere kans werd onbenut gelaten. Soms net naast, soms net over, soms de pal en vaak de keeper. De Trekvogels stonden onder grote druk. Een corner van rechts bracht deze keer het doelpunt dat een keer moest vallen. Seth Pe had goed voorgedaan hoe ze genomen moesten worden. Seth Pl deed het keurig na. Sil tekende voor de 0-6. De beelden op social media spreken voor zich.   

Gemakzucht en vermoeidheid bracht de Trekvogels aan het einde nog bijna iets van resultaat. De grensrechter had geen haviksoog nodig voor een gevalletje buitenspel. De vlag ging goed omhoog en de scheidsrechter floot de Trekvogels terug. Niet veel later stond de organisatie van De Bataven niet altijd meer goed na weer een aanval. Uit een spaarzaam moment mocht Thijs redding brengen. Ook moest er een corner weggeven worden. Deze werd echter goed uitverdedigd. Vince startte op en vond zichzelf in no time bij de achterlijn van de tegenstander terug. De hoek was te moeilijk. Yven had goed aangesloten en stond geduldig te wachten op de bal. Vince legde bal goed terug. Geen Openda in de buurt deze keer (0-7).   

Een prachtig resultaat met goed, gepassioneerd voetbal. Wegens interlandverplichtingen volgende week geen competitievoetbal. De week daarop staat een titelkandidaat te wachten.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!