Geheime wapen Union deert De Bataven (uiteindelijk) niet (Union JO15-2 – De Bataven JO15-2 (2-3))

tel. 024-3556521

April doet wat hij wil en zo kon de wedstrijd van 2 april bijna niet doorgaan. Terwijl de sneeuw in Gendt reeds verdwenen was moesten de terreinmeesters van Union zaterdagochtend nog flink aan de bak met hun handföhn. Gelukkig was de sneeuw tijdig weg en kon de wedstrijd aan het begin van de middag doorgang vinden.

Union begon sterk aan de wedstrijd. De ballen waren op maat en de medespelers werden gevonden. De Bataven begonnen daarentegen wat slapjes. De pasjes waren de ene keer wat te kort, de andere keer net niet zuiver genoeg. Toch was de eerste kans voor De Bataven. Yven schoot net naast. In de loop van de eerste helft begon het langzaamaan beter te lopen. Het randje van buitenspel werd opgezocht en al dan niet terecht werd er af en toe een aanval teruggefloten. Na twee schoten van Sil, de een op de keeper en de ander net naast, dat een teken had moeten zijn voor Union, was het Seth Pl die met de punt van zijn rechterschoen na een mooie loopactie het net vond (0-1). De Bataven rook bloed en ging voor de tweede. Het duurde heel even maar na wat flipperkastvoetbal rechtsvoor probeerde Thom met een voorzet, lobbal annex boogbal de keeper te verschansen. Hij had succes (0-2). Een heerlijke ruststand ware het niet dat blessuretijd ook meetelt en Union een corner kreeg. Eind 2021 was Union zeer effectief gebleken tegen De Bataven met dode spelmomenten. De Bataven zou gewaarschuwd moeten zijn. Helaas was Union weer beter bij de les in het zestienmetergebied en mocht Union binnen schieten (1-2). Het geheime wapen was weer in stelling gebracht.

Tijdens de rust werd iedereen aangesproken op de concentratie. Ballen zuiver inspelen, gelijk weer aanspeelbaar kunnen zijn, man kort dekken, vrij lopen (ook als je de bal (nog) niet hebt), ruimte maken, bewegen en kansen benutten. De Bataven ging met de informatie aan de slag. Het spel werd beter maar de kansen konden niet verzilverd worden. Koen mikte net naast en Thom vond de keeper. Union had gevaarlijke momenten maar in het algemeen konden Hidde, Cas, Giel, Vince, Keano en Thomas de boel goed op slot houden en was Thijs tijdig daar om de bal tegen te houden. Union kwam toch onverwachts geheel terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf rechts op een polletje. De bal sprong vervelend op waardoor Thijs de bal niet klemvast kon krijgen. Union vond met het hoofd het net (2-2).

De Bataven gaf zich niet gewonnen. Yven, Seth Pe, Seth Pl en Tim bleven de verdedigers van Union tarten terwijl Koen, Tygo die niet moe te krijgen was, Thom en Sil de brug beleven vormen tussen de verdedigers en de aanvallers. Iedereen was bloed fanatiek. De wil om de wedstrijd toch binnen te halen was aanwezig. Tien minuten voor tijd viel de 2-3. De bal belandde voor de linker van Seth Pl. Hij tekende voor zijn tweede van vandaag. Niet veel later mocht Seth opgaan voor de 2-4 maar de scheidsrechter floot de aanval te vroeg terug. Het voordeel na een overtreding op De Bataven werd helaas niet (tijdig) gezien. Niet veel later had het alsnog 2-4 kunnen worden. Tim had zich vrijgespeeld op de achterlijn. De bal werd goed voorgezet maar kwam net niet lekker uit om af te ronden. De goal stond 10 centimeter te ver naar rechts.

Als de doelpunten niet vallen aan de ene kant dan weet je niet zeker hoe het aan de andere kant gaat. Blessuretje hier, blessuretje daar, een bal in het bos, nog een bal in het bos en nog een bal in het bos. Er kwam wat extra tijd bij. Teveel naar de zin van De Bataven, te weinig naar de zin van Union. Er vielen geen doelpunten meer waarmee de strijd werd beslist in het voordeel van De Bataven.

Volgende week een derby. De Bataven ontvang SC Bemmel. Bij winst blijft De Bataven meedoen om de prijzen.