De Bataven komt schok te boven (Orion JO15-2 -De Bataven JO15-2 (1-4))*

Orion JO15-2

1 - 4

Bataven JO15-2

Competitie

3e klasse 03

Datum

23 april 2022 14:30

Scheidsrechter

S.G.L. Bexkens

Accommodatie

Sportpark Mariënbosch
Nijmeegsebaan 143
6525DX
NIJMEGEN
tel. 024-3606102

Deze keer halverwege de middag mochten de jongens in het oranje aantreden. Ze waren met velen, want Orion speelt normaal ook in het oranje. Gelukkig had Orion wat grijs in de kast liggen om het spel overzichtelijker te maken. Het grijs pakte goed uit want De Bataven had het lastig bij aanvang. Er zat spanning in de ploeg. Bezig zijn met een mogelijk kampioenschap dat nog ver weg is kost veel energie. Energie die nodig was om Orion op achterstand te zetten en deze energie ging op aan randzaken. En zo kon het dan ook gebeuren dat Orion na een klein kwartiertje op 1-0 kwam na een snelle uitbraak. Orion bestaat uit ionen, oftewel elektrisch geladen atomen. De taak van De Bataven was duidelijk. Er moest een ontlading komen.

 

De Bataven schrok door de 1-0 wakker en ging ten strijde. Het had al snel 1-1 kunnen zijn, maar Teun vond de keeper van Orion op zijn pad. Even later was het Levi die voor de 1-1 mocht tekenen. Ook hij vond niet een hoek maar de keeper. Toch viel de 1-1. Een mooie corner hard voor op het hoofd van Vince via Sil in het netje. De scheidsrechter, die duidelijk geen zin had om de 1-1 op te schrijven, keurde het doelpunt wegens ‘buitenspel’ af. Het bleef 1-0. Na zoveel kansen moet het toch eens lukken zou je zeggen. Het lukte ook, want na een dieptepass van Thijs op Sil werd Teun gevonden die deze keer koelbloedig bleef (1-1). Koen zette voor de rust nog even wat extra druk en vond Teun. Ook deze kans was aan hem besteed. De 1-2 stond op het scorebord.

 

Inmiddels was de sfeer echter wat ver(der) te zoeken. Er werd wat (teveel) gepraat en de beslissingen vielen niet de kant op van De Bataven. Gelukkig werd het rust en kon de rust gezocht worden. Voetballen werd het devies en mondje houden. Concentreren op het goede en niet bezig zijn met zaken waar je geen invloed op hebt.

 

De Bataven zocht in de tweede helft de bevrijdende voorsprong. Helaas duurde dat langer dan gehoopt. Sil bracht Levi in stelling maar de paal werd getroffen. Niet veel later een overtreding op Yven op misschien wel een mooie plek. De scheidsrechter zag het niet of wilde het niet zien. Het spel ging verder. Terwijl Yven de bal wilde veroveren werd een elleboog gezien. Best knap als de speler voor je staat maar de scheidsrechter heeft altijd ‘gelijk’. Even met tien man verder en stand houden. Dat lukte goed en na de straf ging De Bataven op zoek naar meer. Achterin zat het goed op slot. Thijs had het niet mega druk maar stond klaar wanneer nodig. Vince, Cas, Thomas, Keano en Giel hadden de controle achterin. Het middenveld was met Tim, Koen, Thom en Sil goed bezet en voorin waren Yven, Seth, Seth en Levi goed aan het storen. Teun genoot inmiddels (terecht) van zijn twee doelpunten. Voor volgende wedstrijden valt nog winst te behalen met een goede aansluiting tussen de verschillende linies. Desondanks konden de jongens van De Bataven elkaar redelijk goed vinden. De bevrijdende 1-3 kwam van Vince. Goed doorzetten en met gebruik van zijn snelheid was Vince-de-roadrunner niet bij te houden. De bal werd in het netje afgeleverd. De eindstand viel niet veel later. Een snelle ingooi van Seth was op maat en Sil vond in de verre hoek de 1-4. Een mooi resultaat met belangrijke drie punten.

 

Over twee weken een topper thuis tegen Kesteren. Nog zes punten en de schaal is (misschien) in Gendt. Tot die tijd lekker genieten van het spelletje. Ionen kunnen positief en negatief geladen zijn. De Bataven gaat voor positieve!


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!