Junioren De Bataven geven goede voorbeeld aan senioren en beslissen derby in hun voordeel (De Bataven JO15-2 – SC Bemmel JO15-2 (5-0))

Bataven JO15-2

5 - 0

SC Bemmel JO15-2

Competitie

3e klasse 03

Datum

9 april 2022 10:15

Scheidsrechter

E. Jansen

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

Zaterdagochtendvroeg zijn een aantal van de spelers van De Bataven aan het warm draaien voor de derby tegen Bemmel. Het veld wordt gecontroleerd. De goals staan op de goede afstand. Er is een gezellige drukte. Ze gaan pupillenwedstrijden tot een goed einde begeleiden. Een enkeling komt met een blos op de wangen als gevolg van toegekende blessuretijd gehaast de kleedkamer binnen rennen om zich klaar te maken voor de derby tegen Bemmel. Een belangrijke wedstrijd om mee te mogen blijven doen om de bokaal.

Na een goede voorbespreking met een half luisterend oor en een goede warming up in de regen begon de wedstrijd stipt op het afgesproken tijdstip. Plaats van handeling is veld 3. De Bataven waren er als de ganzen bij om de 1-0 aan te tekenen. Koen zet druk. De bal gaat via Thijs vM richting Seth. Sil krijgt de bal, zet zichzelf vrij en rond af. Een heerlijk begin om het moraal van Bemmel te kraken. Seth Pe probeert een voorzet met zijn hoofd in de goal te werken. Een goede poging maar ruim naast. Toch valt de 2-0 vrij snel. Thijs vM krijgt op rechts de bal, draait zich vrij en vindt de korte hoek. Een goed begin dat navolging krijgt gedurende de rest van de eerste helft. De doelpunten blijven echter uit en zo blijft het gevaar van de aansluitingstreffer in de lucht hangen. Hoewel, Vince, Giel, Thomas, Hidde en Bas hadden het achterin goed op orde. Thijs D had het op goal (te) rustig en deed goed zijn best klaar te staan wanneer dat nodig zou zijn. Op het middenveld waren Koen, Sil, Thom, Cas de verdere opbouw aan het verzorgen terwijl voorin Tim, Thijs M, Seth Pl en Seth Pe klaar stonden om gevaar te stichten in de zestien en net daar buiten. De linies sloten niet helemaal op elkaar aan maar het was meer dan voldoende om druk op Bemmel te zetten en te houden.

In de rust werden de puntjes op de i gezet. Druk blijven houden, goed verdedigen, jezelf niet in de problemen brengen door een tegendoelpunt te incasseren en met (goed) voetbal jezelf belonen. Het belonen liet even op zich wachten in de tweede helft.

Tim over rechts was dichtbij, Seth Pl over links ook. Het was echter wachten op Seth Pe die over links Tim in scoringspositie kon zetten. Tim faalde niet (3-0). Seth Pl was ditmaal door het midden vanaf de zestien opnieuw dicht bij een doelpunt. Weer zat de keeper er net aan. Toen niet veel later Tim Giel zag vrijstaan bij een ingooi viel de 4-0. Giel bediende Thom perfect die met zijn linker afrondde. Ondanks de achterstand bleven de hoofdjes van Bemmel goed overeind maar zagen geen kans de muur van De Bataven te breken. Thijs D wilde bij wijze van spreken vervroegd onder de warme douche. Hij kreeg geen bal en wapende zich tegen de kou. Terwijl vanuit Bemmel donkere wolken kwamen aandrijven gaf Sil net voor tijd de bal diep. Seth Pe was op tijd bij de bal en tekende voor de verdiende 5-0. Niet veel later was het tijd, tijd om af te fluiten en het veld spoedig te verlaten. De donkere wolken brachten hagel en zo was het twee minuten na het eindsignaal wit op het veld. Het geheime wapen vanuit Bemmel kwam hiermee voor Bemmel te laat.   

Donderdag, wanneer het lentezonnetje ondergaat, mogen de senioren in Gendt hun borst nat maken tegen Bemmel. Wanneer het voorbeeld gevolgd wordt kunnen er weer drie belangrijke punten bijgeschreven en blijven ze in het spoor van Bemmel. De junioren hebben een weekje rust en pakken dan in Nijmegen (Orion) de draad weer op in hun zoektocht naar de bokaal.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!