Gelderse derby zoals het hoort (GVA JO15-1 – De Bataven JO15-1 (4-4) (6-7*))

GVA JO15-1

4 - 4

Bataven JO15-2

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O15 1e ronde Groep 3 01

Datum

20 oktober 2021 19:00

Scheidsrechter

F. Ketelaer

Accommodatie

Sportpark De Vijzel
Vijzelpad 11
6686BV
DOORNENBURG
tel. 0481-422394

Doornenburg en Gendt waren al een tijdje in de ban van de derby. Rumoer voor een derby hoort erbij. #Erzijnleenspelers … #datkanniet… #datisnieteerlijk… #jamaar1zo’nspelerkanheelbepalendzijn… #haaland. Gelukkig had De Bataven een geweldige wedstrijd tegen De Treffers in de benen. Ze wisten of zouden in ieder geval moeten weten hoe het spelletje gespeeld moet worden. Helaas is een derby een derby en gelden er andere wetten.

Wij schrijven woensdagavond 20 oktober met zware regenval. Gelukkig blijft het tijdens de wedstrijd grotendeels droog. Ondanks de dreiging van het water was er veel publiek op de wedstrijd afgekomen. GVA onder de indruk van het spektakel in Nijmegen afgelopen weekend durft een wedstrijd op het hoofdveld met tribune (met dak) voor het publiek niet aan. Het tweede veld is ook groen. Er kon gespeeld worden. De Bataven was gelijk op zijn hoede. Zou er een schaduwspits bij GVA zijn of heeft GVA de energienota niet betaald? Ondanks de lampen die brandden was het behoorlijk donker. Lastig voor de spelers, lastig voor de scheidsrechter, lastig voor het publiek, lastig eigenlijk voor iedereen behalve voor de penningmeester die kosten aan het  besparen was. Vandaag geen bier dat op het veld gegooid kan worden, wel (regen)water. Kortom, alle ingrediënten voor bekervoetbal waren aanwezig.

Geheel tegen de verwachting in ging GVA nagenoeg gelijk er met een lange bal vandoor. De aanzet van een sprint betekende het einde van de wedstrijd voor Roel. Ondanks de pijnlijke spier gaf hij alles. De speler van GVA lag en bleef net voor en tikte de bal binnen (1-0). GVA kon niet lang genieten van de voorsprong. In de tiende minuut ging Thom op solo. Vanaf de achterlijn vond hij Stone die voor 1-1 tekende. De Bataven rook bloed en ging op jacht naar de tweede. Sil legde van grote afstand aan en vond het net (1-2). Niet veel later dacht Thom wat Sil kan, kan ik ook. Ook Thom schoot van grote afstand en vond het net. Geen streep van een bal zoals de 1-2 maar een hoge boogbal net onder de lat. Het was de 1-3. Ondertussen ruimde Giel en Vince achterin de boel op. De verdediging zat dicht. Cas, Thomas en Hidde rende zich suf en hielden de boel de schoon. Er was inderdaad een bepalende speler bij GVA maar De Bataven had het op orde. Seth, Thom, Koen en Sil controleerde voldoende het middenveld terwijl voorin Stone, Tim, Seth en Yven kansen creëerde. Yven tekende voor de 1-4, of toch niet. Het zicht was slecht. De keeper raakte de bal blijkbaar net aan. De bal ging naast. Yven was nogmaals dichtbij. De bal werd tijdig opgeruimd door GVA. Tijd voor de rust.

De tussentijdse evaluatie kon kort zijn. Ga zo door maar speel meer over. Ga de duels niet aan maar laat de bal het werk doen. Hou je koppie erbij. De Bataven begon de tweede helft goed. Seth – Sil – Stone, tikkietakkie net naast. De Bataven hielp GVA daarna in de wedstrijd. Er werden duels aangegaan. De ballen werden gebracht en de passjes waren niet zuiver (genoeg). Een verkeerde bal (2-3). Nu was het GVA die bloed rook. GVA nog een keer ten strijde, een noodrem (duwen), penalty (3-3). De wedstrijd is gekanteld. Klein onnodig opstootje. Spanning op de gezichten. Gelukkig kreeg De Bataven het door en richtte zich op. Flanken gebruiken en van kansjes kansen maken. Sil probeerde het weer van afstand. De keeper had de bal niet klemvast en Tim was er als de kippen bij (3-4). Wedstrijd uitspelen zou je zeggen. Toch vond GVA de gelegenheid er een corner uit te slepen. De laatste kans. Bal hard voorschieten, rolletje, keeper aanvallen in het 5-metergebied, geen/wel overtreding? Scheidsrechter oordeelt 4-4. Toch nog snel een kansje creëren? De tijd was op. Een echte derby dus met alles erop en er aan.

Er moest een winnaar komen. Het is ten slotte bekervoetbal. Geen verlenging maar gelijk penalty’s. GVA mag beginnen (1-0). O jee, bal op keeper (1-0). Ook GVA is gespannen (1-0). Tim voor de gelijkmaker (1-1). Thijs zit er aan maar toch (2-1). Vince koelbloedig (2-2). GVA minder koelbloedig (2-2). De Bataven toch niet op voorsprong (2-2). GVA wel (3-2) maar Cas maakt het gelijk (3-3). GVA (4-3) en Thom in linkerhoek (4-4). Thijs bijna (5-4) Koen wel (5-5). Thijs verkeerde hoek (6-5) Thomas wel (6-6). Thijs nu wel de goede hoek (6-6). De Bataven denkt gewonnen te hebben. Nadat iedereen weer is teruggekeerd en de spanning weer stijgt legt Hidde aan. Keeper kansloos (6-7), en opnieuw mogen de jongens van De Bataven juichen. Het meegereisde publiek doet mee.

Al met al een derby zoals het hoort met als toetje de penaltyloterij. Arnhem en Nijmegen zouden eens langs moeten komen. De volgende wedstrijd is in Gendt tegen Union uit Malden. Dat is bijna Nijmegen :). Nu eerst vakantie!

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!