De Bataven heeft vizier niet scherp staan (OSC JO15-2 – De Bataven JO15-2 (1-3))

OSC JO15-2

1 - 3

Bataven JO15-2

Competitie

3e klasse 04

Datum

25 september 2021 14:00

Scheidsrechter

J.F.H. Wermers

Accommodatie

Sportpark Nieuw Balveren
Stationsstraat 24 A
6515AB
NIJMEGEN
tel. 024-3480333

Het vizier heeft verschillende betekenissen. Eén hiervan is een deel van een wapen waarmee wordt gericht. Een andere betekenis is een klep aan een helm die voor het gezicht wordt geschoven. Het woord komt goed van pas in de wedstrijd tegen OSC.

Op een vol Sportpark Nieuw Balveren in Oosterhout Nijmegen was het even wachten voordat het veld betreden kon worden. Ondanks dat het wat later op de dag was moesten er vele wedstrijden nog afgewerkt worden. Het kunstgras kon het goed hebben en lag er alleraardigst bij. Bij het inschieten was al duidelijk dat het lastig kan worden vandaag. De bal als warming-up in de handen van de keeper schieten betekende in de praktijk harde ballen naast of over de goal. Uiteraard gingen er ballen ook wat ballen in het net en gelukkig ook enkele ballen in de handen van keeper Thijs.

Vorige week had de keeper niets te doen. Vandaag was dat anders want OSC startte goed. Het eerste gevaar was namelijk voor OSC. Via een kluts/carambole ging de bal net naast. Daarna was het aan De Bataven. Seth draaide en keerde met de bal en zag Stone die de bal goed afwerkte (0-1).

OSC zette aan en Thijs stond goed klaar op de voorvoetjes. Er volgde een puike redding. OSC was er daarna even klaar mee. De Bataven verdedigde goed en viel volop aan maar vergat één ding. Dat was scoren. Het vizier stond niet scherp of de klep zat voor de ogen. In beide gevallen wordt er niet gescoord.

Bij een 0-1 stand kunnen er rare dingen gebeuren. De gemiste kansen beschrijven heeft geen zin. Het waren er teveel door teveel spelers. Gelukkig viel uiteindelijk toch de 0-2. Koen scoorde vanuit een standaardsituatie (corner) hoewel er nog geen standaard is. Was De Bataven los? Niet helemaal want er gingen nog steeds (zeer grote) kansen verloren. Thom zorgde voor een geruststellende 0-3. Net voor tijd kreeg OSC loon voor weinig werk. De Bataven stond even stil. OSC mocht rustig vanaf de middenlijn richting de zestien meter. Iedereen keek hoe vanaf een meter of twintig de bal met een mooie boog over de keeper geschoten mocht worden. “Ik ga toch niet rennen” zou later het commentaar zijn. Het betekende de 1-3 terwijl het er ook 13 hadden kunnen zijn. Al met al een goed resultaat met aardig spel. Overspelen, coachen en op de juiste momenten druk houden blijft een aandachtspunt maar niet meer voor deze dag. Tevredenheid overheerst.  

Volgende week komt AWC naar Gendt. Zou Altijd Willen Combineren hun motto zijn? Wanneer De Bataven dat doet blijven de punten in Gendt.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!