Een stapje minder breekt De Bataven op (Blauw Wit JO15-2 – De Bataven JO15-2 (3-1))

tel. 024-3770754

De nieuwe maatregelen zijn vandaag nog niet van kracht. Toch zijn er niet veel toeschouwers bij de topper tussen Blauw Wit en De Bataven. Een wedstrijd van het aanhaken of voor nu even afhaken in de strijd om de titel.

Blauw Wit begint sterker aan de wedstrijd. De posities zijn wat beter bezet, ze zijn meer balvast en fysiek steviger. Ook verbaal zijn zij steviger. De (eigen) scheidsrechter legt dan ook de wedstrijd na een minuut of vijftien stil. De uitgesproken woorden en teksten zijn maar niet opschreven. Ongepast voor deze leeftijd. Nou ja, eigenlijk voor alle leeftijden.

De scheidsrechter strijkt over zijn hart en na enkele minuten onderbreking wordt de wedstrijd toch hervat. Niet dat de woorden en teksten geheel uitblijven maar het is een stuk stiller. Blauw Wit heeft weer een klein overwicht maar kansen blijven uit. De Bataven moeten helaas wel wat corners toelaten. De meeste lopen met een sisser af. Helaas de corner net voor rust niet. De bal kan niet weggewerkt worden en valt precies voor de voeten van een Blauw Wit speler op een meter van de doellijn. Een koud kunstje. Uit het niets is het 1-0.

In de rust wordt aangegeven dat het op zich helemaal niet slecht gaat. Een stapje extra kan voldoende zijn om de wedstrijd te laten kantelen. Duels net iets feller aangaan, de wil hebben om de bal te hebben en de tegenstander vooral geen tijd gunnen om iets te bedenken. Kortom, druk zetten. De theorie was mooier dan de praktijk. Blauw Wit had nog steeds de overhand maar creëerde geen kansen. De Bataven hield het goed gesloten maar creëerde zelf ook weinig. Het was een middenveldduel. Een uitbraak van De Bataven toverde de 1-1 op het scorebord. Vince werd gelanceerd en na een lange rush vond Vince het net. De Bataven was wakker en wilde meer. Ze konden echter geen vuist maken.

Een ongelukkige corner betekende de 2-1. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van een Blauw Wit speler op de zestien. Een hard schot, halverwege van richting veranderd zorgde voor een kansloze keeper.

De Bataven ging voor alles of niets. Extra aanvaller erin en maar proberen. Helaas was de ernst niet bij iedereen op het veld even duidelijk. Rustig een balletje halen als de bal achter is, even overleggen wie er gaat ingooien als de bal uit is met nog enkele tellen op de klok is niet hetgeen wat de leiders wilden. Als de bal in het spel was ging De Bataven er wel volledig voor. Helaas kan het bij alles of niets betekenen dat de gelijkmaker niet valt en de tegenstander raad weet met de extra ruimte. Zo ook Blauw Wit die in de slotsecondes de 3-1 maakte. Met een stapje extra had er voor De Bataven wellicht meer ingezeten vandaag.

De jongens verdienen echter wel een pluim. Ze lieten zich niet gek maken door het verbale geweld en gingen hierin niet mee. Volgende week een bekerwedstrijd en dan de derby in Doornenburg.