Jachtseizoen geopend (De Bataven JO15-2 – Orion JO15-3 (4-2))

Bataven JO15-2

4 - 2

Orion JO15-3

Competitie

3e klasse 04

Datum

4 december 2021 10:15

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

In de Griekse mythologie was Orion een jager. Vandaag zouden ze in Gendt op De Bataven gaan jagen. Jagers had Orion inderdaad. Het eerste gevaar was er dan ook voor de oranje jongens uit Nijmegen. De Bataven moest nog even wennen aan het zwart dat ze aanhadden. Gelukkig bracht de paal redding nadat er verkeerd was uitverdedigd. Na een minuut of tien was het De Bataven die zich liet gelden. Eerst was het Yven die scoorde uit een buitenspel situatie. Er was geen VAR nodig om het doelpunt af te keuren. Even later was het Seth Pl die scoorde. De bal werd over links goed overgespeeld. Spits Stone werd gevonden die Seth vrij zag staan. Seth aarzelde even met zijn linkerbeen maar schoot toch. Tergend langzaam rolde de bal over de doellijn (1-0). Er werd lustig op los gecombineerd. Sil vond Stone die weer een speler zag vrij staan. Deze keer stond Yven niet buitenspel. Het doelpunt dat hij maakte werd deze keer dan ook niet afgekeurd (2-0).

Er leek geen vuiltje aan de lucht. Leek, want een scherpe aanval door het midden bracht de 2-1 op het scorebord. Het had snel 2-2 kunnen zijn maar Thijs was alert. Weer een scherpe aanval werd knap gepareerd. De Bataven had het even moeilijk. Uit een corner volgde even later de 2-2. Orion was duidelijk gekomen voor de drie punten. Toch was het De Bataven dat duidelijk maakte dat de drie punten duur verkocht zouden worden. Zeker toen Sil op slag van rust het een keer van afstand probeerde. Een harde boogbal over de keeper tussen de palen en onder de lat (3-2). De Bataven zou veel energie moeten geven om de overwinning binnen te slepen.

In de tweede helft zou veel duidelijk worden. Het instinct van Orion nam het af en toe over. Kan het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Opzet of niet, Vince ging hard onderuit na een ferme ‘schouder’duw. Rekken, strekken, geen koud water (daar was het weer niet naar) en door. Even later een nieuw slachtoffer. Deze keer Roel. Een botsing van de buitencategorie. Geen VAR, dus voordeel van de twijfel voor Orion. Wel einde wedstrijd voor Roel. Ondertussen had De Bataven de wedstrijd kunnen beslissen. Koen de diepte in samen met Tim. Net geen doelpunt. Stone alleen voor de goal, lastige hoek, te ver naast. Ondertussen konden Giel, Vince, Cas en Thomas Orion ver genoeg van de goal afhouden. Hidde, Thom, Seth, Sil en Koen vochten de duels op het middenveld uit. Voorin ontregelde Yven, Stone en Tim de opbouw van Orion. Orion rook bloed. Dit keer was het weer Vince die naar de grond ging. Gelukkig kon hij ook deze keer verder. Het wonderwater, nu wel, werkte. Een door de captain van Orion geadviseerde wissel was niet nodig. Het medicijn tegen al dat ‘geweld’ was een doelpunt maken. Sil probeerde nogmaals Tim weg te sturen. Tim kreeg wat ruimte en weg was hij. Vizier scherp stellen, mikken en raak schieten (4-2). Was Orion bij de Grieken een jager, bij de Egyptenaren is Orion een god verbeeld als een man die vertwijfeld achterom kijkt. Nadat hij was vermoord door zijn jaloerse broer Seth zorgde hij vrij vertaald voor een tranendal. De tranen waren er niet bij Orion, wel de teleurstelling. De Bataven kon zijn geluk niet op het slaakte een oerkreet van vreugde. Hard werken (met name in de tweede helft) werd terecht beloond.

Met de overwinning van De Bataven blijft De Bataven kansrijk voor een topklassering. Om echt mee te doen zal volgende week de huidige nummer één, Eendracht uit Mook, verslagen moeten worden. Kijken of De Bataven voor wat tweespalt kan zorgen.   

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!