Altijd Willen Combineren zou een idee kunnen zijn (De Bataven JO15-2 – AWC JO15-3 (4-1))

Bataven JO15-2

4 - 1

AWC JO15-3

Competitie

3e klasse 04

Datum

2 oktober 2021 10:15

Scheidsrechter

W. Milder

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

Veld 2 bij De Bataven lag er zeer goed bij. Fris groen, mooi gemaaid en ietwat vochtig. Er was een flauw zonnetje en iedereen had er zin. Ook AWC had er zin. Kortom het plezier was er aan beide kanten. Nu het voetbal nog.

De Bataven voetbalde weer goed. De lat wordt (door de trainers) alleen wat hoger gelegd. Het zou namelijk allemaal wat makkelijker kunnen door elkaar (positief) te coachen en door elkaar sneller te vinden met ballen op maat. De passjes waren net niet goed genoeg. Buitenkantje voet, net te zacht en teveel uit de richting. Met de binnenkant van de voet, juiste snelheid en in de voeten kan er makkelijker gevoetbald worden. Op de training zal hieraan aandacht besteed blijven. Qua resultaat mocht het er wel weer zijn.

De Bataven kwam goed voor de dag. Seth Pe had als eerste bijna gescoord. Hij vond het net aan de verkeerde kant. Even later was het Sil die Tim de diepte in zag rennen. Tim omzeilde de keeper en vond het net tussen de palen (1-0). De Bataven bleef het proberen. Seth Pl draaide en keerde maar werd teveel gehinderd om een hoek te vinden. De bal werd geblokt. Toch viel even later het tweede doelpunt. De bal was net over de lijn maar niemand reageerde. Er werd door gevoetbald. Er was verbazing en een beetje gemopper maar daar overtuig je de scheidsrechter niet mee. Met een goed schot richting de kruising kun je wel overtuigen. De keeper van AWC pareerde echter goed.

AWC had geen kansen in de eerste helft. Ze kwam er moeilijk uit. Mochten ze er uitkomen dan stonden de verdedigers in het oranje op de goede plek. De kleine gaatjes werden dichtgelopen. Er was geen vuiltje aan de lucht. De tussenstand was alleen wat mager.

De tweede helft begon echter goed. Stone zorgde al snel voor de 2-0 na een goede voorzet van Tim. Ook de 3-0 kwam van de voet van Stone. Vince vond, nadat hij de bal veroverde, met een goede pass Yven. De bal werd gelijk doorgespeeld en Stone vond zijn weg. Thom was dichtbij de 4-0 maar vond de keeper. De rebound ging naast. Een vrije trap leverde ook gevaar op maar de bal mocht er niet in. Koen was er dichtbij. AWC werd even een keer gevaarlijk. De spelers met nummer 3 en 10 waren de uitblinkers aan de zijde van AWC. Het leverde de 1-3 op. Voor de rest hadden Vince, Giel, Hidde, Cas en Thomas het prima op orde achterin. Thijs had weinig te doen maar stond er wanneer dat nodig was.

De eindstand kwam op bijzondere wijze tot stand. Afwijkend van het ‘normaal’ stond Roel even linksbuiten. Roel komt normaal de middenlijn (bijna) niet over maar wist zeer goed raad met de voorzet van Stone vanaf de rechterzijde. De bal werd gecontroleerd binnengeschoten. Zijn eerste doelpunt (in zeer lange tijd). In de archieven van de auteur is Roel niet als doelpuntenmaker teruggevonden.

Volgende week de kraker in Groesbeek. De Treffers staat op doelsaldo een plekje hoger dan De Bataven. Laat daar maar verandering in komen.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!