De Bataven zet Eendracht onder druk (Eendracht’30 JO15-1 – De Bataven JO15-2 (2-1))

Eendracht '30 JO15-1

2 - 1

Bataven JO15-2

Competitie

3e klasse 04

Datum

11 december 2021 12:45

Scheidsrechter

G Hennion

Accommodatie

Sportpark De Maasvallei
Bovensteweg 61
6585KB
MOOK
tel. 024-6759359

De fakkels stonden al klaar in Mook. Eendracht was vast besloten kampioen te worden. De Bataven was vastbesloten hier een stokje voor te steken en mogelijk zelf aanspraak op de titel te houden. Een heuse topper.

Voor Bataafse begrippen laat op de dag was Mook ondanks de mist gevonden. De bal vinden in de eerste vijftien minuten was echter lastig. Eendracht had grip op de wedstrijd. De jongens van De Bataven hadden moeite elkaar te vinden. Eendracht zag echter geen kans het net te vinden. De verdedigers stonden te goed en Thijs had een topdag. Hij was niet voor niets de man van de wedstrijd (ook volgens Eendracht). Kwam het gevaar dan was daar Thijs met een voetje of met een katachtige reflex met de hand. Hoge ballen, lage ballen, het maakte niet uit. Na een kwartier ging de Eendracht-storm liggen en begon De Bataven elkaar te vinden. De eerste kans voor De Bataven kwam uit een corner. De afgeslagen bal kwam op de zestien bij de voeten van Giel. Een boogbal precies op de lat. Mooi om te zien maar geen resultaat.

De Bataven, vandaag aangevuld met Bas, Joren en Stan bij afwezigheid van de zieke Seth-jes en Roel die nog steeds bij aan het komen is van de bodycheck van vorige week, kwam toch op voorsprong. Stone werd diep gestuurd. Vanaf de middenlijn werd een sprintduel uitgevochten. De twee verdedigers hadden geen grip op Stone die de bal net voor de voeten van de keeper weg kon schieten om vervolgens de bal binnen te lopen (0-1). Als het eerste kwartier vergeten wordt een dik verdiend doelpunt. Er werd hard gewerkt om de kleine foutjes te corrigeren. Niet alle ballen waren even zuiver, soms te zacht. De anderhalve meter maatregel werd toegepast maar verdedigen gaat beter als je er bovenop zit. Het was soms te afwachtend. Er is dan ook al twee weken niet getraind door De Bataven.

Toch was er hoop op een goede afloop. De tweede helft was zoals de eerste alleen zonder een matig eerste kwartier. Vince, Giel, Thomas, en Bas zorgde ervoor dat Thijs zo min mogelijk werk had. Was er werk dan keerde Thijs de bal. Stan, Cas, Joren, Sil, Hidde, Koen en Thom waren voornamelijk op het middenveld te vinden om de opbouw te verstoren van Eendracht. Ondertussen werd er gezocht naar een opening om Tim, Stone of Yven vrij te zetten. De spaarzame kansen konden niet verzilverd worden. Eendracht probeerde het ook. Het lukte niet totdat een corner precies op het hoofd van een wit-groene kwam. De bal ging onhoudbaar het net in (1-1). Eendracht was onverwachts terug in de wedstrijd.

Er zou niets aan de hand zijn ware het niet dat de scheidsrechter een minuut later de bal op de arm van Sil terecht zag komen. Was de bal aangeraakt binnen de zestien? Was de arm niet langs het lichaam en werd er niet van heel dichtbij geschoten? De scheidsrechter wees naar de stip. Thijs was er dichtbij maar dat telt niet (2-1).

De Bataven kon de mopperstand onvoldoende omzetten in standje turbo om het tij te keren. Eendracht hield de boel tot aan het laatste fluitsignaal goed op slot. De fakkels werden aangestoken. Het kampioenschap is echter nog niet beslist. De Bataven haakt wel af in deze strijd. Er kan met opgeheven hoofd teruggekeken worden. Ook als het spel niet helemaal is zoals je wilt maar je werkt hard dan kun je ver komen. Teleurstellingen maken je sterker.

Volgende week (als het mag) de laatste wedstrijd voor de winterstop. ESA komt op bezoek.     

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!