Wat zegt een uitslag? (Blauw Wit JO15-3 - De Bataven JO15-2 (0-10))

Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 3 45

Energieweg 45
6541CW
NIJMEGEN
tel. 024-3770754

Een nieuw seizoen, een nieuwe samenstelling van spelers en begeleiding. Ondanks de nieuwigheid genoeg bekende gezichten om er een mooi jaar van te maken. De eerste trainingen zijn er om aan elkaar te wennen maar ook om klaar gestoomd te worden voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Een bekerwedstrijd tegen Blauw Wit uit Nijmegen. Motto is lekker voetballen en dan zien wij wel.

De hoofdrolspelers aan de zijde van De Bataven zijn dit seizoen Thijs, Cas, Giel, Vince, Thomas, Roel, Koen, Seth Pl, Thom, Tim, Hidde, Yven, Sil, Seth Pe en Stone. Deze laatste kon vandaag echter alleen supporter zijn door een breuk in zijn arm.

Thijs dus op goal. De uitslag zegt nul doelpunten tegen. Heerlijk om het seizoen zo te beginnen. Had Blauw Wit dan geen kansen? Nou nee.

Was het makkelijk voor De Bataven?

De Bataven begon scherp aan de wedstrijd. De combinaties bleven echter uit. Er werd veel gepraat maar niet op de goede manier. De scheidsrechter was niet op de hand van de jongens in het oranje. Het gemopper hielp niet mee. De kansen waren er zeker wel. Enorme kansen zelfs. Toch kon De Bataven de eerste helft maar eenmaal het net van de tegenstander vinden. Nadat eerst grote kansen om zeep geholpen waren door De Bataven zelf wist Tim in de 17e minuut dan toch het net te vinden. Thom zette Tim op rechts vrij die gecontroleerd binnen schoot (0-1). Na het eerste doelpunt ging De Bataven verder met kansen missen.

Tijdens de rust werd iedereen nog even aangesproken op het spel. Minder mopperen, beter coachen en ga vooral de bal rond spelen. Help elkaar op de goede manier. Het had effect.

De tweede helft was net begonnen toen een ingooi de inleiding voor de 0-2 zorgde. Sil kwam vrij en schoot strak binnen. Niet veel later was er weer een ingooi. Seth vindt Sil die op zijn beurt Koen vindt 0-3. "Wij zijn los" klonk in het veld. De Bataven was los. Terwijl Thijs zich verveelde hadden de verdedigers af en toe goed werk te leveren. Cas, Giel, Vince, Roel en Thomas hielden de boel dicht. Op het middenveld verdeelde Thom, Seth Pl, Hidde en Koen de ballen. Yven, Sil, Tim en Seth Pe stichtte gevaar. Toch was het middenvelder Seth Pl die de 0-4  en 0-5 op het scorebord zette. Sil die in de spits speelde raakte geïnspireerd en tekende voor de 0-6. Ook de 0-8 en 0-9 kwamen van zijn voet nadat Seth Pl voor de 0-7 tekende. Ondertussen werkte iedereen hard, werd er goed overgespeeld en was de sfeer uitgelaten. Zou de 0-10 ook nog vallen was de grote vraag. Deze viel aan het einde. De voorzet kwam van Koen. Door wie de bal de goal in ging is de grote vraag. Van De Bataven was Sil het dichts bij de bal.

Al met al een goede start met getalenteerde spelers. Ook genoeg stof om puntjes op de i te trainen. Er is een team in de maak. Laat OBW maar komen over twee weken.