Aan zijn stand verplicht (De Bataven JO15-2 – OBW JO15-2 (8-2))

Bataven JO15-2

8 - 2

OBW JO15-2

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 3 45

Datum

18 september 2021 10:30

Scheidsrechter

W. Milder

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691CM
GENDT
tel. 0481-420007

Op basis van de klasseindeling is De Bataven favoriet in de Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 3-45. Om verder te mogen is een punt voldoende. De Bataven zette vooraf in op meer.

Belangrijk is om scherp aan een wedstrijd te beginnen. Helaas was dat niet helemaal het geval. Een gevalletje gatenkaas leidde tot de 0-1. Jammer. Het was vanaf het fluitsignaal vrij snel duidelijk dat OBW klaar was om opgerold te worden. De Bataven had alleen nog niet gelijk het geloof. Er werd aangevallen maar elkaar vinden was een uitdaging. Vonden ze elkaar voorin dan stond het vizier niet scherp. Het duurde dan ook even voordat de stand gelijk getrokken was. De beide Seth-jes leverden bijna assisten. Deze tellen alleen niet als de bal er niet in gaat. Nadat OBW weer eens onder druk gezet werd was het driemaal scheepsrecht voor Stone. Hij schoot de 1-1 binnen. Het gaf een beetje lucht. De Bataven ging beter voetballen. De bal ging gemakkelijker rond. Keeper Thijs had keuze om de achterhoede aan te spelen. Giel en Vince vonden de backs Hidde en Thomas. Koen, Thom en Seth waren aanspeelbaar terwijl Stone, andere Seth en Tim de diepte zochten. Het duurde niet lang na de 1-1 toen Sil op de rechterkant Tim zag gaan. Koen liep goed mee om de perfecte voorzet van Tim keurig af te ronden (2-1). Yven liet zich gelden over de linkerkant terwijl Cas die de rol van Koen op het middenveld overnam de longen uit zijn lijf rende. Sil ging op avontuur en vond een been. De scheidsrechter was onverbiddelijk. Penalty. Sil nam de penalty zelf. De regel neem nooit zelf ging vandaag niet op. Een koelbloedige 3-1. De Bataven zette door. Er werd weer druk gezet en deze keer wist OBW in paniek niets anders te bedenken dan de bal in eigen goal te schieten. Aangezien 5-1 een betere ruststand is dan 4-1 maakte Stone zijn tweede van de dag.

Zoals gebruikelijk tijdens de rust werden de puntjes weer op de i gezet. Deze keer was er minder te klagen over het scoreverloop. Het overspelen blijft een aandachtspunt. De bal wordt nooit moe.

OBW probeerde in de tweede helft De Bataven onder druk te zetten. Roel en Vince konden het allemaal belopen met de assistentie van Thomas en Giel. Uiteraard was het middenveld niet ver weg al blijft aansluiting bij verdedigen en aansluiten bij aanvallen een aandachtspunt. De tweede helft was niet nog niet zo oud of Thom werkte de bal uit een corner in de touwen (6-1). Tim gaf weer een goede voorzet en deze keer was het Sil die scoorde (7-1). De Bataven was goed bezig. OBW kon alleen af en toe uitbreken. Na de 7-1 hadden ze even een beetje meer lucht dan De Bataven. Na een lange rush werd het doel gevonden (7-2). Het slotakkoord was weer voor De Bataven. Een bal die er niet kan volgens de trainer(s) aan de zijkant ging er toch in. Thom schoot van grootte afstand hoog met een boog over de lange kansloze keeper zijnde twee binnen. De 8-2 op het scorebord zorgde voor het doorgaan in de beker.

Vanaf volgende week is er competitievoetbal. OSC uit staat als eerste op het programma. Een team uit dezelfde klasse deze keer. Kijken waar De Bataven staat. Met goed samenspel en elkaar positief coachen zal menig team het lastig krijgen tegen De Bataven.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!