Drie keer is scheepsrecht voor De Bataven (Eldenia JO13-2 – De Bataven JO13-1 (0-8))

Eldenia JO13-2

0 - 8

Bataven JO13-1JM

Competitie

Regio Cup Groep 2 K

Datum

19 juni 2021 8:30

Scheidsrechter

A. Zinnemers

Accommodatie

Onbekend

De twee voorafgaande confrontaties met Eldenia gingen verloren. De laatste keer werden zij zelfs kampioen. Alle reden derhalve om orde op zaken te stellen. Na de verstikkende hitte van de afgelopen dagen was het zaterdagochtend om half negen erg aangenaam voetbalweer.

Met voor de gelegenheid Wout S. op goal begon de De Bataven furieus. Met nog geen twee minuten op de klok zette Seth Pl met een steekpass op maat Seth Pe vrij voor de keeper. De eerste poging werd nog gekeerd maar Seth Pe was alert. De rebound ging er alsnog in (0-1). Het spel hobbelde op en neer waarbij De Bataven duidelijk de bovenliggende partij was op voetbalvlak. Bij gemaakte overtredingen was het De Bataven die de onderliggende partij was. Als gevolg van een gemeen tikje op Julian werd Julia die lekker bezig was als rechtsbuiten gewisseld. Een goudenwissel dat wel. Het eerste balcontact van Yven was gelijk raak (0-2). Terwijl reguliere wissels de laatste opdrachten te horen kregen viel buiten het zicht van de reporter van dienst de 0-3. Ties nam rustig aan en mikte goed. Net voor rust was het slotakkoord opnieuw voor Yven. Hein onderschepte bal, stoomde op en vond Yven. Bal klaarleggen en vlammen (0-4). Terwijl de rust naderde kon gezegd worden dat Wout met zijn verdedigers Ryan, Giel, Hein, Joes en Hidde de zaakjes op orde hadden. Het middenveld zorgde voor assistentie wanneer het nodig was. Yens, Wout, Seth Pl en Ties zorgde ook voor de aanvoer naar voren waar Stijn, Julian, Yven, Seth Pe en vandaag niet-goalie Tijs het de verdedigers van Eldenia erg moeilijk maakten.

De rust was dan ook bedoeld voor de puntjes op i en de opdracht om het koppie erbij te houden. De Bataven was bij de les. Dit keer was het na vijf minuten raak. Yven op Tijs maar het werd de rebound van Ties (0-5). Enkele minuten later was het opnieuw Ties. Dit keer kwam een cornerbal voor zijn voeten (0-6). De Bataven speelde goed positie spel. Niet alle ballen waren zuiver maar het merendeel wel. De Bataven voetbalde makkelijk en werkte hard. Toch kreeg Eldenia een kans maar Wout stond zijn mannetje en tikte de bal naast de goal. Weg kans.

De Bataven was niet onder de indruk van Eldenia en ging onverstoorbaar door. Yven zette strak vanaf de achterlijn voor. Seth Pe tikte binnen (0-7). Stijn tikte bijna de eindstand binnen. Toch moest het meegereisde publiek nog even wachten. Een corner van Wout kwam deze keer uiteindelijk voor de voeten van Yven. Ook hij maakte zijn derde (0-8).

Twee uit twee in de Regio Cup. Volgende week de derde wedstrijd van het drieluik. Een bijzondere wedstrijd. Na vele jaren samen zal het team volgend jaar in verschillende teams onder de 15 spelen met jeugd uit het bouwjaar 2017. Maar eerst dus zaterdag 26 juni tegen ESA om 10:15. Is De Bataven klaar voor een mooie afscheidswedstrijd?!

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!