De Bataven blikt RKSV Driel in (RKSV Driel JO13-2 – De Bataven JO13-1 (0-4))

0 - 4

Bataven JO13-1JM

Regio Cup Groep 2 K

5 juni 2021 10:30

Bijna 8 maanden na de laatste officiële wedstrijd was het zaterdag dan zover. De KNVB Regiocup gaat voor De Bataven van start tegen RKSV Driel in Driel. Het na- en voordeel van uitwedstrijden is het vervoer. Anders dan de naam Regiocup doet vermoeden zijn er vele tegenstanders dichterbij te bedenken. De afstand was dan ook bedenkelijk. Het fijne van de uitwedstrijd is een optimale begeleiding. Het gebruikelijke trainerstrio, een grensrechter en vervoerouders annex toeschouwers zorgde naast het veld voor een overtal. Binnen de lijnen waren de getallen gelijk, voor even.

De Bataven liet er geen gras over groeien. De intenties waren duidelijk. Na een mooie pass van Joes kan Yens net niet afronden. Niet veel later was het wel raak. Balletje links, balletje rechts, Seth terug op Yens, Yens op Ties en Ties met de punt (mag dat?) 0-1. Er zit wat spanning op de wedstrijd. Ondanks het vele trainen en oefenwedstrijden op Walburgen zelf is het wat onwennig. Toch heeft De Bataven net het overwicht. Yven over links met een voorzet op Seth Pe. Seth aan de bal en dan Seth op de grond. Het fluitje klinkt. De bal gaat naar de stip. Stijn benut het buitenkansje beheerst. Het is 0-2. Net voor de rust wordt het schaarse publiek getrakteerd op een mooie aanval. Hidde op Yven, Yven op Stijn en Stijn op Yens. Weer een fluitje. Ergens is er buitenspel geconstateerd. Niet veel later weer een fluitje. Dit keer als rustsignaal.

Na de rust is het duidelijk dat De Bataven meer wil. Driel probeert het wel, komt er af en toe uit, maar De Bataven is bij de les en laat zich gelukkig niet teveel afleiden van het gepraat van de tegenstander en het gepraat onderling. Hein heeft de rust gebruikt om even op adem te komen. De wedstrijd is een paar minuten oud en Hein gaat als laatste man op avontuur nadat Driel probeerde aan te vallen. Hein rent, rent en rent en nadert de zestienmeterlijn van de tegenstander. Ties kan Hein bijhouden maar het lukt net niet de bal zo te krijgen dat de bal de goal in gaat. Een paar minuten later probeert De Bataven het opnieuw. Ditmaal zit een voetje van de tegenstander de aanval dwars. Het voetje was alleen niet tegen de bal. Er volgt een vrije trap. Ideaal voor een linksbenige. De Bataven heeft er hier een van. Hidde kruipt achter de bal en schiet de bal loeihard de verre hoek in (0-3). Richting het einde wordt Driel moe. De getallen waren gelijk op het veld bij aanvang. De score inmiddels niet meer. Vijf minuten voor het einde is het aantal spelers ook niet meer gelijk. Een schot wordt goed uit de goal gekeept. De betreffende speler had alleen het verkeerde tenue aan. De scheidsrechter fluit voor een penalty en geeft ook rood. De kaart had gelet op de wedstrijd niet gehoeven. De penalty laat Stijn opnieuw niet onbenut (0-4). Bijna was er ook de 0-5. Seth Pl werkt de bal de goal in na een corner vanaf links. De scheidsrechter keurt het doelpunt echter af omdat iemand van De Bataven, daar waar de bal niet was, een duwtje uitdeelde. Jammer, maar 0-4 is natuurlijk ook een prachtig resultaat en dat met een goede inzet!

De Bataven is klaar voor de volgende. Eldenia uit is de volgende. Op papier de grootste uitdager in de (Regio)cup (Eldenia JO13-2 uit) staat dan op het programma.

NB: ter verantwoording van de titel geef ik mee dat in Driel een konservenfabriek staat :)