Goals blijven niet schoon (De Bataven JO13-1 – DVOL JO13-1 (2-2))

Bataven JO13-1

2 - 2

DVOL JO13-1G

Competitie

2e klasse 04

Datum

26 september 2020 10:15

Scheidsrechter

Hugo Steijntjes

Accommodatie

Sportpark Walburgen
Nijmeegsestraat 65 B
6691 CM
Gendt
tel. 0481-420007

De training voorafgaand aan de wedstrijd leek een beetje op de Bataafse opstand om maar eens in het thema geschiedenis te blijven. Praatsessies tussen spelers zijn wellicht goed voor het moraal. Het is jammer van de trainingsavond. Toch valt er iets positiefs van te maken. Zaterdag moest het beter. Het legioen uit Lent kwam zijn opwachting maken.

De selectie van de Bataven was compleet en kon dus beschikken over Tijs, Ryan, Giel, Roel, Hidde, Joes, Hein, Seth Pl., Wout, Yens, Yven, Ties, Seth Pe, Stijn en Julian. Vanaf de aftrap liet De Bataven zien dat ze er zin in hadden. Er werd druk gezet. De bal moest en zou veroverd worden. De spelers van De Bataven hielpen elkaar waar nodig. Het was dan ook niet meer verdiend dat De Bataven op voorsprong kwam. Een corner werd voor geslingerd. Wat de weg van de bal precies was valt niet meer te achterhalen. Vlak voor het einddoel kwam de bal voor de voeten van Yens. Zonder enige twijfel werd het doel gevonden (1-0).

De Bataven bleef druk zetten. Druk zetten kost energie. Op het juiste moment moet dan even rust genomen worden. Het pakte net verkeerd uit. DVOL kreeg op ruime afstand van de goal de bal en kreeg de gelegenheid om te schieten. Gaat de bal de hoogte in dan zijn de spelers van De Bataven kansloos. Tegen de verhouding in werd het 1-1. De Bataven bleef erin geloven. Niet veel later was de voorsprong weer daar. Yens mocht weer schieten. Droog, laag schot waar de keeper slechts naar kon kijken (2-1). Net voor rust kwam De Bataven goed weg. Ryan kon de bal na een corner net voor de achterlijn weghalen. Zou het een teken zijn?

De Bataven verzuimde in het begin van de tweede helft uit te lopen. Er waren kansen genoeg. DVOL kon er maar sporadisch uitkomen. Weer werd een corner gevaarlijk. De corner bracht een punt voor DVOL. De Bataven zocht wel een mannetje maar zag er een over het hoofd die van ver kwam aanrennen. De bal belande precies op zijn hoofd (2-2). De punten hadden in Gendt moeten blijven. Het zou meer dan verdiend zijn. De punten werden ondanks het overwicht van De Bataven gedeeld.

Volgende week naar Ewijk. Valt de uitslag van twee jaar geleden recht te zetten (3-4)? De reporter gaat weer mee voor de ouders die niet mee mogen :(

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!